Menu 

Od kartona možete napraviti čitavu farmu i to uz pomoć običnog otpadnog materijala. Uz to deca će se fenomenalno zabaviti.

Sakupite otpadne kartone (tetrapake od mleka i jogurta, kutijice, kutiju za pizzu…), čepove, štapiće za uši, papir u boji i vatu.

kartonska farma 3

Osnova će vam biti poklopac od kutije ili deo kutije za pizzu. Od tetrapaka za mleko ili jogurt (koji ste prethodno oprali i posušili) napravite kućicu sa prozorima (svojevrsnu štalu ili žitnicu) – upotrebite i rolnu od toalet papira ili ubrusa (napravite na njoj vrata sa obe strane). Sve ofarbajte u boju koju želite i nacrtajate prozore (ili karton oblepite papirom u boji). Traktor pravite od male kartonske kutije i metalnih čepova. Drvo jabuke od kićanke sa kape, a samo stablo od komada smeđeg kartona, koji ste prethodno urolali i spojili selotejpom. (Sastavite drvo – kićanku i stablo, a kao jabuke neka vam posluže komadi vate koje ste flomasterom ofarbali i crveno – zalepite i njih na kićanku i na dno kutije za opale jabuke).

kartonska farma 2

Za bundve vam treba takođe vata i narandžasti flomaster, a na dno kutije ih lepite kao na fotografiji.

Dve bare – za gice i patkice pravite tako što na dnu kutije izrežete dve rupe, pa ih zatvorite tako što sa druge strane kutije zalepite komad plavog (za patkice) i komad smeđeg (za gice) kartona. Gicu glumi komad vate ofarban flomasterom u ružičasto, a patkice beli i žuti komadi vate. Sve to zalepite za dno kartona.

kartonska farma 4

Polje kukuruza pravite uz pomoć zelenog papira, komada kartona i štapića za uši ofarbanih flomasterom u žuto. Sve lepo posložite, zalepite i pričvrstite.

kartonska farma 5

Ostaje vam još da zatvorite ulaz do žitnice uz pomoć belih komadića materijala ili kartona, naslaganih jedni na druge i zalepljenih na dno kutije.

A zašto sve ovo radite? Pa, zbog klikera naravno. Kliker postavite na traktor, držite kutiju u rukama i navigirajte klikerom – cilj vam je da dođete do kukuruznih polja, izbegavajući bare, da prođete kroz silos (valjkasti objekat) i dođete do žitnice.

Zabavno, zar ne?

Fotografije i ideju smo pronašli na sajtu Apartmenttherapy.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar