Menu 

Trudnoća je zaista drugo stanje koje ostavlja trajne tragove na ženskom telu. Sigurno ste čuli da postoji velika mogućnost da tokom trudnoće dobijete strije, ali to je samo jedna u nizu promena koje će se desiti vašem telu.

Većina promena koje vas zadese u trudnoći se nakon poroda i perioda oporavka vrate u normalu, ali činjenica je da vaše telo više nikad neće izgledati identično kao pre trudnoće. Evo šta sve možete očekivati.

Veće grudi. To da će vam grudi rasti tokom trudnoće, jer se pripremaju za dojenje sigurno znate. Ali, jeste li znali da grudi ne rastu uvek jednako i može se desiti da jedna dojka bude očigledno manja od druge. U svakom slučaju očekujte da će dojenje promeniti oblik vaših grudi na ovaj ili onaj način.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Veća stopala. Mnogim ženama se desilo da im stopala tokom trudnoće porastu za pola broja. Ono što zabrinjava mnoge žene jeste činjenica da ova pojava može biti trajna što znači da ni nakon poroda više neće moći obuti svoje cipele, ali to je poprilično retko. Isto tako može se desiti, baš kao i sa dojkama, da poraste samo jedno stopalo, a drugo ostane na istom.

Deformisane tetovaže. Ukoliko vam se tetovaža nalazi na stomaku, bedrima, zglobovima ili drugim delovima tela koji će tokom trudnoće oticati, porasti ili će se jednostavno udebljati računajte s tim da nakon trudnoće tetovaža više neće biti identična kao pre. Zato je veoma važno da dobro razmislite gde ćete staviti tetovažu.

Trudnička maska. Kod više od 50 odsto trudnica na licu se stvori nešto što se naziva “trudnička maska”, neobični tamni sloj koji se pojavljuje na koži lica. To može biti veoma zastrašujuće, ali pozivna strana jeste što je trenutno i nakon poroda se povlači samo od sebe.

Potpuno novi pupak. Zbog rasta stomaka i rastezanja kože postoji velika verovatnoća da vam pupak potpuno promeni prvobitni izgled. Kod nekih žena se razvuče, a kod nekih se ispupči.

Dlakavost. Pored gušće i sjajnije kose još jedna nuspojava trudnoće može biti pojačana maljavost po celom telu.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Fleke po koži. Gde god dolazi do trenja na telu može doći i do fleka. Ova pojava je trenutna i povući će se nakon poroda ali može biti veoma iritantna. Tokom trudnoće redovno koristite hidratantne kreme prilagođene vašem tipu kože i dobro pazite jer se čak i tip kože može promeniti tokom trudnoće usled pojačanog lučenja hormona.

Veliki pazusi. Ne biste verovali, ali pored grudi, stopala i stomaka u trudnoći rastu čak i pazusi tako da postoji mogućnost da ispod miške dobijete dodatni sloj masnih naslaga koje će se povući nakon poroda, ali svakako smetaju.

Bez obzira na sve ove promene kroz koje će telo proći pokušajte da o tome ne razmišljate tokom trudnoće i uživajte u tih devet meseci, budite bezbrižne i fokusirajte se na to da na svet donesete zdravu bebu. Nakon porođaja će vam se svakako sve drugo na svetu činiti manje bitnim. Kožu u trudnoći negujte posebni preparatima, a isto uradite i nakon poroda. Kao što smo već napomenuli posebnu pažnju obratite da li vam se tip kože u trudnoći i posle nje  promenio.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar