Menu 

Akupunktura se vekovima praktikuje za ublažavanje porođajnih bolova, ali ia za otklanjanje određenih komplikacija tokom same trudnoće.

Svaka majka zna da iako se smatra najlepšim periodom u životu svake žene, trudnoća sa sobom nosi i mnoštvopromena koje podrazumevaju i razne bolove i neugodnosti. Tako većina žena tokom trudnoće iskusi jutarnje mučnine, probleme sa zatvorom, hemoroidima, bolove u leđima. Nekim ženama svi ovi simptomi su teško podnošljivi posebno jer u tih devet meseci moraju paziti koje lekove koriste i baš zato akupunktura može biti pravo rešenje.

2441426348_5e13a19f1e_z

Prema podacima čuvene Mayo klinike, akupunktura je drevna kineska medicinska metoda tokom koje se tanke iglice zabadaju u kožu pacijenta u svrhu uklanjanja bolova i neugodnosti i to u svrhe lečenja brojnih fizičkih, mentalnih i meocionalnih stanja. Akupunktura se opisuje kao tehnika koja dovodi u ravnotežu protok energije i životne snage koja je poznata pod nazivom chi i za koju se veruje da kruži kroz ceo ljudski organizam. Oni koji praktikuju akupunkturu veruju da zabijanjem iglica u kožu dolazi do rebalansa protoka energije.

Akupunktura se može pratktikovati od najranijeg stadijuma trudoće, odnosno čim trudnica oseti određene neugodne simptome povezane sa trudnoćom. Važno je napomenuti da je ova metoda sigurna i može biti od pomoći svakoj trudnici, a vekovima se koristi da bi se sprečio spontani pobačaj, zaustavilo krvarenje i u slučaju prevremenih kontrakcija kao i da bi se otklonile razne neugodnosti koje trudnice osećaju kroz razne stadijume trudnoće među kojima su najčešće mučnina, kiselina, zatvor i hemoroidi.

4908341736_1902bee872_z

Obično se počinje sa dva tretmana akupunktue nedeljno, a ukoliko trudnici nije ugodno, onda se tretman obavlja samo jednom nedeljno, naravno sve u zavisnosti od težine komplikacija. Iako je akupunktura sasvim sigurna za obavljanje u trudnoći, jedino na šta praktikant treba da obrati pažnju jeste u kom položaju će trudnica ležati za vreme samog tretmana, posebno nakon prvog tromesečja trudnoće.

Ako planirate da se podvrgnete akupunkturi onda obavezno nađite nekoga ko ima iskustva kad su u pitanju trudnice.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar