Menu 

Umesto jedne velike pogače, za Božić ove godine poslužite nešto malo drugačije, napravite više pogačica u obliku ukrasnih venaca koji će biti prava dekoracija za vaš praznični sto.

Kako se priprema ovaj neobični hleb pronašli smo na Artisanbreadinfive blogu i jednostavno nas je oduševio. Kad je u pitanju sam recept nećemo vam pisati spisak namirnica, već ćemo se bazirati na samo oblikovanje venaca.

Umesite testo za hleb kako to standardno radite, ostavite da se odmara neko vreme, zatim ga premesite i oblikujte venčiće na sledeći način.

venci5

Testo podelite na više jednakih loptica, pa svaku lopticu razvaljajte na tanke trakice i od njih direktno na plehu obloženim masnim papirom oblikujte krugove.

venci4

Kad ste to uradili uzmite oštre makaze i njima duž celog kruga pravite kose rezove na testu, sa jednakim razmacima (kako je prikazano na fotografiji) i pazite da krug u potpunosti ne presečete.

venci3

Kad ste napravili vaše vence, ostavite da se dižu još neko vreme i stavite u zagrejanu rernu na pečenje, nešto kraće nego obični veliki hleb, 20-ak minuta na 180C će biti sasvim dovoljno, ali to opet zavisi od jačine rerne i veličine venčića.

venci2

Zar nije divno?

Recept
Ime Recepta
Divni praznični hleb u obliku venca
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
3.5 Based on 26 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Ivana Lišková

    svidja mi se…hvala

  2. Nada Vlahovic

    ideja je dobra, ali su obicaji ipak obicaji!

Napišite komentar