Menu 

Vašu kožu održavate zdravom i lijepom tako što imate određenu rutinu, koristite određene proizvode i pazite čemu je izlažete. Izgledu i zdravlju vaše kože isto tako može pomoći izbegavanje navika za koje većina veruje da su korisne.

Veoma je važno da znate kako se pravilno skida šminka, čisti i umiva lice, kada se nanosi koja krema. Što manje budete grešili vaša koža će biti blistavija i zdravija. Evo koje su to grešeke koje najčešće radimo, a ne bi trebalo.

Istiskanje bubuljica. Sigurno vas majka ceo život upozorava da to ne raadite, a vi uporno ignorišete jer mislite da to nema nikakvog smisla. E, pa i ovoga puta, mama je u pravu. Istiskanje bubuljica bez svake sumnje može izazvati infekcije nakon kojih mogu ostati ožiljci. Umesto da ih istiskate, posetite kozmetičara ili nanesite neko sredstvo protiv bubuljica.

4464096177_f5b30ee9e3_o

Sunčanje. Opšte je poznato da izlaganje suncu povećeve rizik od raka kože i ubrzava starenje. Stručnjaci preporučuju da na sunce ne izlazite bez odgovarajuće zaštite, sa minimalnim faktorom 30. Isto tako važno je da tokom cele godine na lice nanosite proizvode koji u sebi imaju zaštitni faktor.

Kućni tretmani za mitisere. Možda ste upravo pronašli najefikasniji način da se sami, bez pomoći stručnjaka rešite mitisera, ali dermatolozi kažu da to nije najpametnija ideja. Naime, tretmani koje obavljate sami bez nadzora stručnjaka mogu izazvati ciste, infekcije i ostaviti ožiljke.

Previše hidratacije za kožu sklonu aknama. Iako je hidratizacija jedan od ključnih faktora zdrave i lepe kože, ako vam je lice sklono aknama onda nikako ne bi trebalo da preterujete. Za ovakav tip kože najbolje bi bilo da koristite gelove za hidrataciju koji ne sadrže ulja.

Kućni uređaji za kožu. Na tržištu se trenutno može naći mnoštvo proizvoda za kožu lica, od raznih četaka za čišćenje pa sve do rolera sa kojima bukvalno stružete gornji sloj kože. Ovi proizvodi mogu biti veoma korisni, ali ne preporučuje se upotreba bez stručnog nadzora jer neki od njih mogu biti previše agresivni za vaše lice pa može doći do oštećenja i iritacije.

14353831584_7437ee8480_z

Upotreba previše proizvoda. Bez obzira koliko su kvalitetni proizvodi koje koristite nikako ne bi trebalo da preopteretite kožu i da nanosite previše proizvda. Nemojte nanositi više od jedne vrste seruma, jedne kreme i jednog mleka za čišćenje. Isto tako važno je da vaši proizvodi u sebi sadrže vitamine A (oni koji su namenjeni za dan) i vitamin B (noćne kreme).

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar