Menu 

Sigurni smo da i vi imate mnoštvo plastičnih posudica, koje neposlušno kupe mirise, koje nije baš lako ukloniti. Probajte sa par naših jednostavnih saveta.

Bez teških hemikalija i sa par trikova možete osvežiti svoje plastične posudice, koje ste poput vrednog hrčka skupljali sve ove godine.

Opcije

Jedna od najbržih opcija je da u posudicu stavite pogužvane novine, poklopite i postavite da odstoji preko noći. Posle samo operete mlakom vodom.

miris iz plastičnih posudica

By: Aidan

Na sličan način možete probati i sa komadićem uglja. Samo ga stavite u posudicu i ostavite poklopljeno dok ugalj ne pokupi neugodne mirise.

Naravno i u ovu priču je uključena magična soda bikarbona (o tome kako je možete iskoristi u domaćinstvu i za lepotu pisali smo u tekstovima Tablete za mirisne odvode, 3 načina da odčepite odvode, 5 trikova za lepotu sa sodom bikarbonom). Napravite pastu od sode bikarbone i vode i to natrljajte u unutrašnjost plastične posude, ostavite par dana i operite posle. Ponovite ako bude potrebno i miris iz plastičnih posudica će nestati.

Kafa i limun takođe mogu poslužiti. Isperite posudu limunovim sokom ili trljajte kriškom limuna unutrašnjost posude. Sa kafom je slično kao i sa ugljem. Stavite zrnca (suva ili vlažna) u posudu, zatvorite i držite tako dok kafa ne pokupi mirise.

Pomešajte i malo mlake vode sa brašnom, obložite sa tim posudice i ostavite preko noći. Posle operite.

Malo sunčanja može, kao i ljudima, dobro doći i posudicama. Operite ih i iznesite na sunce i ostavite tako neko vreme da se provetravaju.

Kako vi rešavate ovaj problem? Čime čistite posudice?

Pročitajte i Kako da zauvek uklonite neugodan miris iz frižidera.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar