Menu 

Morate priznati da mirsne sveće nisu baš najjeftiniji način da ukrasimo naš dom i ako ih kupimo uglavnom nam stoje kao ukras bez da ih palimo. Uz zanimljivi tutorijal bloga Henry happened naučite kako od ostataka starih sveća napraviti nove.

Više ne morate mirisne sveće držati samo kao ukras, slobodno ih zapalite i uživajte u divnim aromama jer ćemo vas naučiti kako da od ostataka sveća napravite nove „ledene sveće“. Ove sveće led nemaju samo u nazivu već i u sastavu. Znamo da zvuči čudno, ali nakon što pročitate članak sve će vam biti jasno.

kako od starih napraviti nove svece

Materijal koji vam je potreban za izradu „ledenih sveća“ jeste:

  • Komadići starih sveća
  • Prazan tetrapak od soka ili mleka
  • Fitilj
  • Vodootporni lepak
  • Kockice leda

Ako imate sveće koje su bile u staklenim svećnjacima stavite ih u plastičnu kesu, dobro zavežite i udarajte o neku čvrstu površinu dok se ne razbije. Ovaj postupak ima pomalo terapeutsko delovanje, oslobađa od stresa.

Pažljivo odrežite vrh tetrapaka i dobro ga očistite od ostataka soka ili mleka, a zatim jedan kraj fitilja zalepite za dno tetrapaka, a drugi deo namotajte na olovku, pa olovku stavite na vrh tetrapaka (zategnite fitilj) tako da fitilj bude, otprilike na sredini.

Na pari otopite stare sveće i kad je vosak spreman za sipanje, u tetrapak stavite kocke leda pa ih zalijte voskom, da ih potpuno prekrije.

Ostavite sveće nekoliko sati da se vosak stisne, a zatim iscedite vodu koje je nastala dok se led topio, razrežite karton i dobićete jedinstvene sveće koje će po sebi imati udubljenja nastala topljenjem leda. Interesantno, lepo i rustično.

Ove sveće slobodno možete nositi za poklon prijateljima i porodici. Pogledajte i „Interesantne ideje za dekoracije sa svećama“.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar