Menu 

Zašto bi se neko maltretirao i sam pravio igračke kad na svakom koraku možete kupiti kineske i tajlandske igračke za male novce? Mnogi od vas će se sigurno ovo zapitati. Odgovor je jednostavan, učite dete recikliranju i vrednosti novca, a ujedno ćete se i zabaviti.

Trebaju li vam bolji razlozi da pronađete neki stari peškir ili dekicu i napravite šarmantnu hobotnicu koju će vaše dete, sigurni smo obožavati. Ideju smo za vas pronašli na While she naps blogu, prepunom ideja kako da sami napravite igračke za svoje klince.

napravite igračku

Potreban materijal:

Četvrtasti komad od starog peškira/tanke dekice, malo veći

Jedna manja lopta od spužve

Ukrasna vrpca

Malo deblji konac

Parče šarene tkanine za maramu i sivi crni i beli komadić tkanine za oči

Stavite loptu na sredinu tkanine i skupite tkaninu obmotanu oko lopte samo da steknete osećaj koliko će dugački krakovi biti i da li je potrebno da skratite tkaninu.

Nakon tog raširite tkaninu i krajeve izrežite na 24 približno jednake trake. Kad ste izrezali tkaninu, ponovo stavite loptu na sredinu, obložite je tkaninom, čvrsto skupite tkaninu ispod lopte te zavežite čvrsto, debljim koncem ili konopcem.

Nakon toga od trakica koje ste izrezali ispletite osam pletenica koje će predstavljati krakove, a krajeve krakova zavežite ukrasnom vrpcom.

Oči napravite tako što ćete od bele tkanine izrezati dva mala kruga na koja ćete zalepiti dva manja kružića od sive tkanine, a na njih najmanje krugove od crne tkanine koji će predstavljati zenice. Zalepite oči na glavu, markerom nacrtajte usta i od šarene tkanine zavežite ovoj simpatičnoj hobotnici maramu oko glave.

Verujte nam na reč da će ovo vrlo brzo vašem detetu postati omiljena igračka. Pogledajte i ideje za “Igračke od kartonskih kutija”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar