Menu 

Zima još uvek uporno krije pahulje. Snega nema. Ali, za sve one kojima nedostaju “bele koke koje padaju sa neba” predlažemo – napravite sneg sami, uz pomoć Lifepressa.

Ovo je savršen projekat za decu i, naravano, sve one koji se tako osećaju i koji ne mogu da zamisle zimu bez snega. Uputstva smo pronašli na blogu Growingajeweledrose i pokazaćemo vam kako se pravi i čvrsti i tečni sneg.

Čvrsti sneg

sneg u prahu 5Ovaj “sneg” zaista podseća na pravi. Možete čak praviti i grudve, pa i mini Sneška Belića. Zanimljivo je i to da je ovaj veštački sneg hladan gotovo kao i pravi, samo što uz to i divno miriše.

Potrebna su vam samo dva sastojka: soda bikarbona i krema za brijanje (nadamo se da se tate neće ljutiti).

Ubacite u veću plastičnu posudu veće količine sode bikarbone (oko pola kilograma), pa lagano dodavajte penu za brijanje – trebaće vam gotovo cela boca.

sneg u prahu 4

Lagano mešajte sodu sa penom dok ne dobijete teksturu snega, od kojeg možete praviti grudve. U smesu, da bi bilo zabavnije, možete dodati i belih šljokica da bi se sneg presijavao kao pravi. Možete, takođe, da grudve pospete sirćetom i dobijete magične grudve, odnosno grudva će se pretvoriti u penu.

sneg u prahu 2Tečni sneg

U ovom tutorijalu dobićete smesu koja ima sjajnu boju i blještavilo snega, ali joj je tekstura glatka i meka. Pripremite: zaleđen kukuruzni skrob, ekstra hladnu vodu, ekstrakt peperminta (po želji), šljokice i kockice leda (po želji).

Držite kukuruzni skrob u zamrzivaču (naravno, i zamrznut će biti u praškastoj formi). Uspite ovaj skrob u plastičnu posudu i dodajte par kapi ekstrakta perpminta. Lagano dodavajte hladnu vodu i šljokice. Kada dobijete tečnu teksturu možete ubaciti i kockice leda i igračke. Deca će se igrati satima.

Pročitajte i kako da .

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar