Menu 

Popili ste mnogo više nego što se nameravali i najmanje što vam treba je da vam neko prigovara. Glava „bubnja“ i trebaju vam najefektivniji i najbrži napici protiv mamurluka. LifePress stiže u pomoć.

Nećemo vam govoriti da ste pogrešili niti da to nikako nije dobro za vas i za zdravlje vaše jetre.

Ona se bori da izbaci toksine što pre. Srećom ovaj organ je vrlo delotvoran i brzo se oporavlja (ako ga ne napadate toksinima često). Kada se jetra bori sa izbacivanjem toksina više nego obično, kada mora da radi ubrzano – tada se javlja osećaj mamurluka, glavobolja i vrtoglavica.

„Brzi Gonzales“ mamurluka

Za ovaj recept se mnogi kunu da mi je pomogao da se reše mamurluka za samo pola sata. O čemu se radi? Ništa komplikovano. Treba vam 1 narandža i 1 jaje.

By: Tanya

By: Tanya

Iscedite sok iz narandže i uspite ga u čašu. Razbijte jaje i stavite ga celog (naravno, bez ljuske) u sok od narandže. Viljuškom izmešajte dobro sastojke da se jaje sjedini sa sokom i, ako možete, popijte napitak „u cugu“. Simptomi mamurluka bi trebalo da nestanu ili barem uveliko budu ublaženi već nakon pola sata.

Pšenična trava

By: ryan

By: ryan

Kao vrlo delotvoran lek protiv mamurluka navodi se i sok od pšenične trave. Mešajte ga sa drugim sastojcima, pravite smoothie napitke i pijte sveže. Ne uzimajte ovaj sok ako osećate i mučninu u stomaku tokom mamurluka i pijte velike količine vode. Kako da napravite ovaj sok i za šta je dobar pročitajte u tekstu Budite zdravi uz sok od pšenične trave.

Čaj za oporavak

Ako se osećate kao da vam neko mućka mozak možda je pravo vreme za čaj. Mamurluk izbrišite uz pomoć đumbira, limuna i meda. Ne štedite na medu, dokazano je dobar protiv mamurluka. Skuvajte čaj od đumbira (5 kolutića svežeg đumbira na 2 šolje vode). U taj čaj uspite par kašičica meda i sok od pola limuna. Pijte toplo istovremeno uzimajući, lickajući još koju kašičicu meda.

Luda kombinacija

Kažu da će simptomi mamurluka lakše nestati ako organizam „počastite“ sa još malo alkohola, ali naglasak je na ovom malo. Prvo popijte pola šolje soka od paradajza, pa napravite drugi napitak tako što pomešate pola šolje soka od paradajza (ili paradajz sosa ili guste paradajz supe iz konzerve) i pola šolje vašeg omiljenog energetskog pića. U sve dodajte malo votke, izmešajte, pa popijte. (Neki ljudi dodaju u mešavinu i malo ljutog sosa).

Kada se razmamurate pročitajte zašto je tako loše da „napadate“ vašu jetru alkoholom i kako da detoksikujete jetru i ostavite lošu naviku i zadržite se na jednom „pićencetu“ u specijalnim prilikama (Čišćenje organizma i jetre od alkohola – sokovi, ulja i kupka, , Kako da prepoznate kada je vreme za hitan detoks jetre, ).

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar