Menu 

Obično se tvrdi da vlasnici kućnih ljubimaca imaju ispunjeniji život nego oni bez krznatih čupavaca. A neka istraživanja ukazuju da se uz pomoć ljubimaca možete lakše “odlepiti” od društvenih mreža.

Gotovo pola ispitanih vlasnika kućnih ljubimaca tvrdi da će uvek pre odabrati druženje sa svojim ljubimcem nego sa online prijateljima.

Istina jeste da i oni surfaju, da se druže putem Facebooka, Twittera, Google +, ali mnogima je važnije da razmene informacije sa drugim ljubiteljima životinja, da se informišu putem online veterinarskih grupa, da saznaju novitete iz pet shopova ili da, jednostavno, dele slike mačaka, pasa i drugih slatkih živuljkica.

Već je poznato da se psi koriste u terapijama lečenja ovisnika i da su rezultati dobri. Kada je u pitanju put ka ovisnosti od društvenih mreža i tu vam ljubimci mogu pomoći.

Oni vas teraju da idete sa njima u šetnju, da im poklanjate pažnju, da se igrate sa njima, da ih hranite, da im pričate, .. Sve to znači manje vremena provedenog na društvenim mrežama.

Uz to, uz pomoć, recimo, pasa lakše ćete se povezati sa nekim u parku, započeti razgovor, nego kada šetate sami. Takođe, vlasnici ljubimaca su često povezani, dele iste probleme i slične interese i lako se mogu udružiti.

Za mnoge bi prvi najbolji korak, koji trebaju napraviti ako žele da pronađu partnera, bio da nabave kućnog ljubimca. U ovom slučaju najbolji izbor je pas.

Životinje mogu da vam obogate društveni život, da izbrišu stres, da vas nateraju da budete fizički aktivniji. Dokazano je da ljudi sa ispunjenijim društvenim životom manje vremena provode na društvenim mrežama. Zato, ne potcenjujte ljubimce. Oni su obaveza, ali vrlo korisna, zdrava i srećna obaveza.

Pročitajte i 6 razloga zašto su mačke dobre za ljude i kako da Smanjite stres sa slikama slatkih životinja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar