Menu 

Hraniti se zdravo i biti puni energije nije skupo niti komplikovano. Pogledajte koje se to jeftine namirnice nalaze na listi superhrane.

Pasulj – jedna porcija pasulja sadrži 7 grama vlakana, četvrtinu preporučene dnevne doze i 7 grama proteina.

Jaja – prirodan izvor visoko-kvalitetnih proteina. Jaja sadrže i antioksidant lutein i zeaksantin, koji su dobri za vid.

Banane – samo jedna velika banana zadovoljava vaše dnevne potrebe za voćem uz to, odličan je izvor potasijuma, vlakana i vitamina C i B6.

Krompir – namirnica koja se, na sreću, najčešće konzumira u domaćinstvima. Ovo povrće je, takođe, dobar izvor vlakana, potasijuma i vitamina C.

Jogurt – ova namirnica vam donosi kalcijum i proteine. Uzimajte ga u litrama da ne pravite mnogo smeća sa plastičnim čašama i da uštedite. Uz to, možete ga koristiti u raznim kombinacijama sa voćem.

By: McPig

By: McPig

Testenina i riža – jeftine i zdrave namirnice, koje mogu da vam pomognu da brzo od ostataka ručka napravite dobru večeru.

Da bi ste uštedeli na hrani, ali zadržali „zdravlje na stolu“, tražite u prirodi hranu (gljive, bilje – poput sremuša ili listova maslačka za salatu. O tome smo pisali OVDE i OVDE) i kupujte na tržnici sezonsko povrće.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Ljiljana

    Engleska rec “potassium” se na srpski prevodi kao “kalijum”.

Napišite komentar

Zdravlje

Način na koji se hranite može doprineti smanjenju rizika od nastanka raka želuca, potvrdila su brojna istraživanja. Mi vam otkrivamo konkretne mere koje bi trebalo da preduzmete da biste rizik od ove...