Menu 

Plašite se da usled hroničnog nedostatka vremena zanemarujete svoju najbolju prijateljicu. Evo nekoliko saveta kako da je uključite u svakodnevne obaveze i provedete zajedno neko vreme.

Ljudi su po prirodi socijalna bića, a prijatelji nam mogu biti velika podrška kroz život. Oni nam daju emocionalnu i društvenu podršku, posebno kad su u pitanju ženska prijateljstva. Veoma je važno da radite na svojim prijateljskim vezama, ne dozvolite da vas nedostatak vremena i prezaposlenost otuđi. Evo nekoliko načina kako da prilagodite vaš raspored druženjima i obrnuto.

Iskoristite dečije vannastavne aktivnosti. Ako dete vaš drugarice i vaše pohađa iste časove baleta, umesto da decu samo ostavite na času i vratite se kući, iskoristite to vreme za kratku kafu ili šoping.

Delite poslove. Umesto da odgodite kafu sa drugaricom zbog gomile posla koja vas čeka kod kuće, pozovite je da vam pomogne. Druženje uz rad može biti veoma zabavno. Drugi put pomozite vi njoj.

Iskoritite nove tehnologije. Komunicirajte preko SMS-a mejlova, četova, ako ništa mogućnosti je mnogo, čisto da budete upućeni šta se dešava u životu vaše drugarice, a uz to možete pretresti neke aktuelne teme.

Zovite sa razlogom. Ako nikako ne možete da se organizujete da se vidite, jednom sedmično nazovite vašu drugaricu sa ciljanim razlogom, osnujte „klub knjige“ preko telefona. Ili jednostavno dogovorite telefonski sastanak u vreme kad deca spavaju, a muž gleda utakmcu. I ne opterećujte se dužinom poziva i visinom telefonskog računa.

Vežbanje udvoje. Nađite zajedničku fizičku aktivnost za vašu drugaricu i vas, džogirajte, brzo hodajte ili se upišite na čas joge ili aerobika.

Zapamtite, za zanemarivanje prijateljstva nema opravdanja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar