Menu 

Jeste li ikad sami sebi dali ocenu za privatne i poslovne uspehe? Koliko ste po vašem mišljenju vi uspešna osoba? Jeste li nesigurni ili samopouzdani?

Kako to ljudi gledaju na svoj uspeh, koliko kritikuju sami sebe i  koliko zapravo umanjuju svoje uspehe pokazao je eksperiment u kome su učesnici trebali uraditi jednu krajnje jednostavnu stvar – oceniti sopstveni život ocenom od 1-10. Tokom ocenjivanja reklo bi se da su se trudili biti objektivni, ali ocene su bile puno niže od očekivanog.

Nakon toga najbliži prijatelji i članovi porodice su učesnike ocenjivali na isti način, a kako je sve izgedalo pogledajte u prilično dirljivom videu.

Ovaj eksperimentj e samo dokaz kako smo u većini slučajeva sami sebi najveći kritičari što i nije uvek loše, ako se dozira na pravi način. Za sreću, pored objektivnosti prema samom sebi potrebno je imati i samopouzadnje i nipošto nemojte umanjivati male pobede koje ste ostvarili kroz život.

Sve vi domaćice, majke, večiti studenti, svi ste vi u životu jednom uradili nešto što zaslužuje čistu desetku! Sigurni smo.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar