Menu 

Sigurno ste čuli za nekoliko slučajeva žena koje su otišle u bolnicu sa čudnim bolovima u stomaku, a “dijagnoza” je bila porođaj. Ova pojava se zove i “misteriozna trudnoća”. Šta mislite, da li je zaista moguće da žena ode na porod, a da uopšte na zna da je bila trudna? Pokušaćemo dati odgovore na neka od pitanja.

Ako ste bili trudni možda vam se sve ovo čini kao naučna fantastika, ali samo u Americi jedna od 600 trudnica izjavi da nije znala da je trudna dok nije počeo sam porođaj. Da li to žene govore da se zaštite iz nekog njima poznatog razloga ili je zaista moguće?

Simptome trudnoće je zaista teško prevideti, ali prema rečima eksperata svaka trudnoća je različita i to je činjenica. Žene koju su rađale sigurno će se zapitati “kako je moguće da neko ne prepozna znakove trudnoće”, jer tu su mučnine, žudnja za neobičnom hranom, tromost i na kraju krajeva pokreti u stomaku.

http://www.dreamstime.com/stock-images-portrait-pregnant-woman-sixth-month-pregnancy-white-background-image30195804

U aprilu ove godine Independent je objavio priču dvadesetogodišnjakinje Sophie Aldrige koja nije znala da je trudna sve dok nije otišla u bolnicu da se porodi. Kanal Diccovery čak ima i posebnu emisiju gde žene koje su prošle ovakvo iskustvo pričaju svoju priču.

Pod “misteriozne trudnoće” ubrajaju se one žene koje trudnoću ignorišu i poriču svih devet meseci, do samog poroda. Lekari tvrde da je simptome trudnoće lako prevideti jer su oni drugačiji kod svih žena, ali udarce u stomaku i pomeranje bebe je prosto nemoguće ne osetiti.

Poricanje kao glavni uzrok misterioznih trudnoća?

Lekari kažu da je moguće da žena ne zna da je trudna u prvom tromesečju trudnoće, ako ima malo ili uopšte nema nikakve simptome. Ali, u pojedinim slučajevima kod žena može doći do poricanja trudnoće iz raznoraznih razloga kao što su stres, neplanirana trudnoća ili nešto treće. Ženama koje poriču trudnoću, pored redovnih pregleda kod lekara potrebna je i psihička pomoć jer  je moguće da njihovo poricanje dolazi zbog emocionalnih problema. To znači da žene ne znaju da su trudne zato što to sebi ne žele priznati.

U ovakvim slučajevima okolina bi trebalo da odigra glavnu ulogu i pokuša na svaki mogu ći način ženi stavit do znanja da bi trebalo da ode kod lekara, predostrožnosti radi. AKo znate da žena poriče ili negira trudnoću pored jasnih znakova, budite veoma oprezni u komunikaciji s njom i pokušajte jopj se približiti, ali da je ne povredite.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar