Menu 

Ako želite sagoreti što veći broj kalorija za što kratko vreme onda je kettlebell swing ono što vam je potrebno i ne treba da tražite dalje.

Kettlebell je onaj simpatični mali teg sa ručkom uz pomoć koga ćete sa kratko vreme sagoreti neverovatan broj kalorija. Ovaj način vežbanja je savršen za sve one žene koje balansiraju između posla i porodice, ali nikako ne žele da zapostave ni svoj fizički izgled i formu.

Ako ste do sad uglavnom fokusirali na kardio vežbe, a zapostavljali ste vežbe za jačanje ovim vežbama sa tegom treba da pristupite sa određenom dozom opreza. Veoma je važno da počnete polako, sa svega 50 zamaha i polako povećavate dok ne dođete do 300, a i kad dostignete željenih 300, nakon svakih 50 zamaha obavezno napravite pauzu.

Pogledajte video kako vežbati sa ovim tegom:

Stanite u početni stav nogu raširenih u širinu ramena, dok su prsti na nogama malko okrenuti prema vani, teg je na podu, ispred vas. Sagnite se da ga uzmete kolena blago povijenih i krenite sa zamahivanjem.

Zamahujte tegom prema nazad, između nogu, a telo spuštajte u lagani čučanj, kao da želite seti na stolicu, a zatim zamahnite tegom prema napred, podignite ga u visinu ramena, brzo se ispravite i ponavljajte.

Ne podižite teg više od visine očiju i nikako ne savijajte leđa kad podižete teg prema gore.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-kettlebells-swing-crossfit-exercise-man-woman-image28359093

Rezultati

Neka istraživanja su pokazala da ovom vežbom za svega jedan minut sagorite 15-20 kalorija, što znači da ćete za pet minuta i 50 zamaha sagoreti 100 kalorija.

Da biste dostigli cilj od sagorenih 1.212 kalorija potrebno je da u sat vremena uradite 250-300 zamaha tegom koji teži između 9-16 kilograma.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar