Menu 

Evo jedne odlične ideje za praznike ili da ukrasite vaše tacne sa slavskim kolačima – kokica kuglice u raznim bojama.

Sasvim ih je lako napraviti, a možete ih čuvati u frižideru u vrećicama ili dobro zatvorenim posudicama. Recept smo pronašli na zanimljivom blogu Deelishdish. Dobićete 9 kuglica prečnika oko 7 cm, mada vi možete oblikovati i sitnije kuglice i, naravno, dobićete ih više.

Sastojci:kokice kuglice u boji 3

  • 1 šolja (od 250 ml) šećera
  • 1 šolja meda (ili šećernog sirupa)
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 3 kašike omekšalog margarina ili putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 8 šolji pripremljenih kokica (ili oko 30 gr zrna kukuruza kokičara)
  • Boja za hranu

U šerpu stavite šećer, med (ili šećerni ili kukuruzni sirup), boju za hranu po izboru i sirće. Stavite na šporet na višu temperaturu, ubacite u šerpu i kuhinjski termometar i zagrejavajte i mešajte dok dok se šećer na istopi. Kuvajte nepoklopljeno bez mešanja dok termometar na pokaže 125C (ili dok kašičica sirupa ne postane polu-čvrsta loptica kada je spustite u hladnu vodu).

kokice kuglice u boji 2

Skinite sa šporeta, dodajte puter i vanilu i dobro izmešajte. Kokice pripremite i stavite u veliku posudu, pa ovu smesu prelijte preko njih. Brzo mešajte dok sve kokice ne budu u potpunosti prekrivene smesom. Ruke malo premažite puterom ili maragrinom, pa od dobijene smese pravite loptice željene veličine. Redajte na tepsiju obloženu masnim papirom ili aluminijumskom folijom. Ostavite da se malo ohlade.

Još jedan sličan zanimljiv recept sa kokicama potražite u tekstu – Kokice loptice.

Recept
Ime Recepta
Neobične kokica kuglice
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 50 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Mi jednostavno obožavamo biskvite koji savršeno pašu uz šolju čaja ili kafe. Danas za vas imamo recept za fenomenalni biskvit sa aromom limuna.