Menu 

Iks oks igricu smo svi igrali šarajući zadnje listove sveske krišom na časovima u školi. Šta kažete da napravite pravu uz pomoć drveta i kamenčića?

Može biti odličan ukras za vaš dom, ali i zabavna igra za decu i odrasle. Poželjno je da uključite dečicu u izradu igrice, koju ćete igrati ove zime uz šolju toplog čaja ili čokolade.

Divnu ideju smo pronašli na blogu sajta Honest. Decu pošaljite da traže kamenčiće, a vi pronađite okrugli komad drveta (kao na fotografiji). Mada umesto pravog drveta možete improvizovati i napraviti okrugli stalak po želji.

Potreban materijal:

  • 10-12 kamenčića približno jednake veličine
  • Drveni panj
  • Crni marker
  • Lenjir
  • Boja po izboru
  • Četkice

iks oks 3

Ako ne možete pronaći idealan panj budite kreativni razmislite šta u kući, što vam više ne treba, možete iskoristiti u ovu svrhu. Važno je da je panj dobro ispoliran i gladak.

Kada tražite kamenje pazite da budu gotovo jednaki i da su obli, glatki i po mogućnosti svetliji, jer će biti lakši za farbanje. Sakupite 10 do 12 kamenčića, operite ih i dobro posušite.

Poredajte 9 kamenčića – 3 vodoravno i po tri uspravno i napravite markerom i uz pomoć lenjira linije za iks oks igricu između njih.

iks oks 4

Ofarbajte kamenčiće bojom koju odaberete, na jednima napišite X, a na drugima O. Ostavite ih da se osuše. Možete dodati i leptiriće i cveće po želji. Oslikajte i ostale, rezervne kamenčiće, pa uživajte u igri.

Pročitajte i Kako da napravite pozorište senki.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar