Menu 

Koliko pažnje obraćate na čistoću autosedalice? Sigurni smo da ne onoliko koliko bi zaista trebalo jer je autosedalica u koju verovatno svaki dan stavljate svoje dete puno prljavija nego što vi mislite.

Kada prvi put svoje dete stavite u autosedalicu ona je obično potpuno nova, ali s vremenom usled česte upotrebe na nju se nakuplja neverovatno mnogo prljavštine na koju obično ne obraćamo pažnju. Neki podaci kažu da na autosedalici ima čak više bakterija nego na wc šolji?!

Grozno, zar ne?

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Razlog tome leži u činjenici da deca u većini slučajeva dosta vremena provode u sedalici, u njoj verovatno jedu, piju sokiće, jedu slatkiše i grickalice čije mrvice i ostaci obično dospeju na tkaninu autosedalice.

Isto tako, prirodna ulja sa kože dece ili nas odraslih se takođe zavlače u pore tkanine, a da ne govorimo o silnoj prašini i prljavštini koja uđe u automobil svaki put kad otvorimo vrata.

Kako očistiti autosedalicu

Čišćenje ove više nego neophodne spravice ne bi trebalo da bude previše komplikovano ako ga obavljate na ispravan način. Svaka sedalica dolazi sa uputstvima za rukovanje, kako se psotavlja, sklanja i čisti. Većina navlaka se može skidati sa konstrukcije pa je najbolji način da je operete u veš mašini, ali to nikako ne smete uraditi kad su u pitanju sigurnosi pojasevi.

Sedalicu ni u kom slučaju nemojte čistiti nekim abrazivnim sredstvima za čišćenje jer bi je na taj način mogli oštetiti i nikako nemojte da perete sedalicu baštenskim crevom jer bi na taj način takođe mogli oštetiti delikatne delove. Blagi sapun i voda su sve što vam je potrebno.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Čišćenje autosedalice se preporučuje jednom mesečno da biste koliko toliko održali čistoću. Isto tako, sedalicu možete odneti na profesionalno dubinsko čišćenje gde će je detaljno očistiti bez ikakve mogućnosti od oštećenja, ali za svaki slučaj recite radnicima na koji način se sedalica rastavlja i sastavlja.

Sviđa nam se
Autor
Kako pravilno očistiti dečiju autosedalicu
Datum
Ime
Čišćenje autosedalice
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar