Menu 

O lekovitim svojstvima kokosovog ulja za zdravlje i lepotu ljudi smo pisali u nekoliko navrata, a danas smo odlučili da vam otkrijemo kako ono utiče na zdravlje kućnih ljubimaca.

Kokosovo ulje je sastavljeno od 90 odsto zasićenih masti i ima snažna antibakterijska, antigljivična i antimikrobna svojstva. Pored toga je veoma snažan antioksidant, a u kombinaciji sa uljem od origana važi kao dobra prevencija protiv kancerogenih obolenja zbog laurične kiseline koju sadrže.

Kad su u pitanju kućni ljubimci kokosovo ulje takođe deluje veoma lekovito. Potpomaže bolju probavu, sprečava infekcije, a krzno vaših ljubimaca je lepše i sjajnije.

maca

Kućnim ljubimcima, kokosovo ulje možete davati u ishrani, a možete koristiti i za vanjsku upotrebu, jer leči mnoge kožne infekcije vaših ljubimaca, posebno pasa. Pored toga što će pomoći pri zdravlju kože umanjiće i neugodan miris vašeg četvoronožnog drugara.

U današnje vreme čak i veterinari preporučuju da ljubimcima u ishranu uključite kokosovo ulje kao bogat izvor za njihovo zdravlje potrebnih nutrijenata. Doziranje je više nego jednostavno na svakih 4, 5 kilograma vašeg ljubimca ide jedna čajna kašika kokosovog ulja ili jedna supena kašika za psa od 15 kilograma. Za početak počnite sa ¼ preporučene doze i povećavajte je postepeno 3-4 nedelje.

štenci

Kako koristiti kokosovo ulje kod mačaka i pasa

  • Mačkama davajte jednu kašičicu dnevno, takođe počnite sa malom dozom pa postepeno povećavajte.
  • Psu težine otprilike 25 kilograma biće dosta 2 supene kašike dnevno.
  • Da biste životinje zaštitili od buva i krpelja četkajte ih sa kokosovim uljem svakih nekoliko nedelja, posebno leti.
  • Za probleme sa kožom, utrljajte kokosovo ulje na problematična mesta.
  • Štencima nakon majčinog mleka možete davati male količine kokosovog ulja da lakše podnesu krutu hranu.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar