Menu 

Dlake kućnih ljubimaca je ponekad baš muka ukloniti. Donosimo predlog za jedan novi način, ali i savet kako da ih lakše uklonite prilikom pranja.

Samolepljiva traka i valjak za krečenje

Ovu ideju smo pronašli na korisnom sajtu Familyhandyman. Potrebno je da valjak za krečenje ili potrošeni valjak za skidanje dlaka umotate u samolepljivu traku (ali sa lepljivom stranom okrenutom prema vani). Kada pričvrstite traku potrebno je da samo valjkom prelazite preko nameštaja i odeće i dlake ćete brzo ukloniti.

dlake pas uklanjanje

Najlonke

Stare najlonke mogu odlično da posluže da uklonite dlake kućnih ljubimaca. Kada sledeći put odeću budete sušili u mašini za sušenje veša stavite i par najlonki. (Ali ih umotajte i zavežite u čvor). One će privući i zadržati većinu dlaka. (Ovo možete probati i u mašini prilikom pranja).

Takođe, možete od poderanih starih najlonki napraviti kuglice ili spužvice sa kojima možete prelaziti preko odeće i predmeta da lakše pokupite dlake.

Kada sledeći put budete četkali svog kućnog ljubimca stavite najlonke preko četke (neka vrhovi četke probiju kroz najlonke) da bolje uklonite dlake.

dlake mackePročitajte i Kako ukloniti dlake kućnih ljubimaca.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar