Menu 

Ako vaša maca mezimica uporno oštri kandže na vašem nameštaju, napravite joj jednostavnu grebalicu od kartonskih kutija i zaboravite na izgreban nameštaj. Stižu uputstva.

Na kućne ljubimce smo svi više-manje osetljivi, mazimo ih i pazimo, ali niko ne voli ogrebotine na novom nameštaju. Grebalice za mačke su poprilično skupe i vođeni logikom ne bacaju nam se velike količine novca na nešto što će mačka grebati?! Iz tog razloga mi smo za vas pronašli jednostavan način kako da sami, od jeftinog materijala napravite grebalicu za svoju mezimicu koja će biti jednako dobra kao kupovna, samo puuuno jeftinija. Na ovu ideju je došla blogerka June za svog mačka Mauija.

Sve što vam je potrebno za ovu grebalicu jeste oštar skalpel, malo deblji karton, lenjir, lepak i čvrsta ruka.

Izvor: http://www.planetjune.com

Biće vam potrebno oko 60 kartonskih traka dužine 60, a širne oko 5 centimetara. Za izrezivanje kartonskih traka vam je potrebno malo više vremena, možda da posao podelite na nekoliko dana ili zovete nekog da vam pomogne. Nakon što ste sve trake izrezali, lepkom ih lepite jednu uz drugu (kao na slici) pa ih učvrstite okvirom od letvica ili čvrstog kartona. I to je to! Vaša grebalica za macu je gotova. Uz malo truda i veoma malo novca. Saznajte koja je to omiljena mačja biljka “Poklonite mački njenu omiljenu travu”.

 

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar