Menu 

Ako tražite savršen poklon za bake, deke i članove uže porodice, otisci stopla vaše dečice utisnuta u slano testo su nešto najlepše što ćete im pokloniti, a sve možete napraviti sami.

Otisci stopala su sjajan poklon za Dan majki, Dan očeva ili rođendan i sa njim sigurno nećete pogrešiti. Pomozite vašoj deci da ga naprave jer je više nego jednostavno. Ideju smo pronašli na Squidoo blogu.

Potreban materijal:

 • Šolja soli
 • Šolja brašna
 • Pola šolje vode

Sve sastojke stavite u jednu posudu i dobro izmešajte, male ručice vaših pomoćnika su kao stvorene za taj posao. Sami procenite da li je potrebno da dodate još vode, brašna ili soli, a testo treba da bude nalik plastelinu.

stopala5

Kad ste umesili testo, na masnom papiru koje ste stavili na pleh za pečenje od testa oblikujte veliko srce, cvet, leptira ili šta već želite, pa pustite deci da u testo utisnu svoja mala bosa stopala.

stopala4

Ako imate jedno dete neka utisne oba stopala, a ako imate dvoje ili više svako dete neka utisne jedno stopalo.

stopala3

Iznad svakog stopla napišite ime deteta uz pomoć nožića ili repa kašike, a negde u sredinu stavite i godinu kao potsetnik.

stopala2

Testo pecite u rerni na 100 C, tri sata. Ako pravite jedno veliko srce umesto dva ili tri manja verovatno će vam biti potrebno i više od toga. Nakon tri sata proverite da li testo ima još vlage, a ako ima, okrenite srce i pecite još sat vremena.

stopala1

Kad je ukras pečen, izvadite ga iz rerne, ostavite da se potpuno ohladi i krenite na bojenje. Neka klinci odaberu boju koju žele i pustite im da oboje srce po svojoj želji (ipak je to njihov poklon).

Nakon toga ostavite boju da se u potpunosti osuši, a srce lepo zapakujte.

Piši!
Širi dalje!
5 komentara
 1. Natasa

  Kakvim bojama se premazuje? Zelimo da napravimo uspomenu deki.

 2. Dragana

  Ovo je divna ideja <3

 3. Milica Krstic

  Da, svidja mi se i ostaje bas lijepa uspomena.

 4. ana

  Da li je testo dugotrajno ili ga posle odredjenog vremena mora baciti? Zelim da napravim uspomenu za baku

  • Jelena Računica Jelena Računica

   Draga Ana, ovo testo nema rok trajanja jer se dugo suši i sastoji se samo od brašna, soli i vode. Javite nam da li se baki svidelo. Pozdrav od LPM ekipe.

Napišite komentar