Menu 

Imate problema sa krvnim pritiskom, ali još uvek niste sigurni da li treba da počnete koristiti tablete da ga regulišete? Ako imate ovakve ili slične nedoumice pročitajte kako to na prirodan način možete sniziti krvni pritisak.

Biljni lekovi

Prvo pitanje koje se nameće jeste koji su to lekovi i zašto bi ih trebali uzimati?

Biljni lekovi su alternativni pristup lečenju raznih stanja, bilo da je u pitanju obična prehlada ili nešto ozbiljnije kao krvni pritisak. Postoje biljke koji problem rešavaju u korenu napadaju sami uzrok bolesti, a najbolje od svega je što gotovo da i nemaju neželenih efekata.

Po Svetskoj zdravstvenoj organizaciji preko 80% populacije se oslanja na lečenje isključivo biljkama.

Gotovo sve drevne civilizacije su imale svoje medicinske tretmane biljkama koji su pomagali održati prirodni balans u čovekovom organizmu i davale mu snagu da se samo odbrani od mnogih bolesti. Najpoznatije drevne medicine su ajurverdska, šamanska, kineska, grčka i rimska. Sve one su imale ideologiju i koristile razne biljke koje su tu ideologiju podržavale. Osnove su bile iste: koristiti ekstrakte biljaka za prevenciju i borbu protiv raznih bolesti, a da pritom organizam bude u potpunom balansu sa okruženjem.

Popularni lekovi

Sve ove civilizacije koristile su specifične biljke, ali postoje neke koje veoma efektne i leče većinu problema.

Đumbir: Đumbir je veoma važan sastojak mnogih tradicionalnih kuhinja i to ne samo zbog jedinstvenog ukusa. Može se koristiti na više načina, sirov, ukiseljen, skuvan u čaju i u raznim jelima. Obično se koristi za rešavanje stanja poput nesanice, mučnine, gripa i prehlade, reume, i visokog krvnog pritiska.

Kurkuma: Kurkuma se obično koristi u prahu a otkriveno je da leči mnoge bolesti. Veoma je uspešna u lečenju dijabetesa, artritisa, a veruje se da ima antikancerogena dejstva.

Morske alge: Veoma se često koriste u azijskoj medicini protiv prehlade, gripa i regulisanja krvnog pritiska.

Saveti za regulisanje krvnog pritiska

Visoki krvni pritisak može veoma lako biti izlečen sa biljkama. Prirodni lekovi za visoki krvni pritisak su veoma efektni ne samo u stabilizaciji pritiska nego i rešenju samog uzroka problema.

Za snižavanje krvnog pritiska možete koristiti beli luk, đumbir, celer i cimet. Koristite ih u sirovom obliku. Svakako obratite pažnju da povećate unos vitamina B 6 i 12, kalcijuma i magnezijuma. Ovi saveti uz promenu nekih navika kao što su smanjenje stresa i više fizičkih aktivnosti sigurno će vam rešiti problem visokog krvnog pritiska za sva vremena.

Piši!
Širi dalje!
3 komentara
  1. Shadija Jusic

    zasto pred ciklusa uvjek imam visoki krvni prtitisok i jaki glavobolki ?

  2. Ibrahim

    Kako se osloboditi stresa koji ostavlja duboke posledice, molim za strucni savet

  3. Zdenka Luca

    izbaciti stres to sigurno pomaže

Napišite komentar