Menu 

Pre nego popijete novu dozu lekova pogledajte da li se nalaze na našoj listi lekova i pića, koje nikako ne bi trebalo kombinovati.

 

Nije tu u pitanju samo alkohol koji se podrazumeva, tu su i kafa, pojedini voćni sokovi, pa čak i mleko.

Pročitajte…

Sok od grejpa negativno deluje na više od 50 lekova, pokazala su istraživanja. Pošto delovanje citrusa u telu traje i do 24 sata pijenje soka od grejpa u različito vreme od lekova, neće rešiti problem. Jednostavno izbegavajte ga dok ne završite sa terapijom.

Sok od nara ne bi trebalo mešati sa lekovima za snižavanje visokog krvnog pritiska, jer sadrži enzime koji ih neutrališu.

Kravlje i sojino mleko kao i napitke koji ih sadrže nemojte mešati ako pijete lekove za štitnu žlezdu. Izbegavajte piti mleko najmanje 4 sata pre i posle leka. Kalcijum može da umanji delovanje.

By: THOR

By: THOR

Kofein, u kafi, čaju i energetskim napicima izbegavajte mešati sa stimulansima. Ako uzimate efedrin, lekove za astmu ili lekove koji sadrže amfetamin pripazite sa pićima koja sadrže kofein.

Sportska pića sadrže potazijum, koji može biti veoma opasan ako se kombinuje sa lekovima za bolesti srca i povišenog krvnog pritisak. Banane su veoma bogate potazijumom.

By: David

By: David

Ako pijete antidepresive izbegavajte čak i čašu vina uz večeru, ova kombinacija može prouzrokovati glavobolju, povišen krvni pritisak, ubrzanje rada srca i moždani udar, isto važi i za energetska pića.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Psyllium je biljka koja se najčešće nalazi u Indiji, a poseduje mnogo lekovitih svojstva te je dokazano delotvorna u lečenju iritabilnog sindroma debelog creva, zatvora, raka debelog creva, kolitisa i arteroskleroze....