Menu 

Iako su različiti, muškarci imaju slične, pa neke potpuno iste loše navike, koje izluđuju njihove lepše polovine. Pročitajte kako da ih “prevaspitate”.

Razbacivanje odeće, čarape na sve strane, lenjost, nepreduzimljivost, … O, lista je preduga, znamo. Na žalost, taj period opuštanja i zanemarivanja dogodi se većini muškaraca kada stupe u brak ili uđu u dužu vezu. Onda kreće period prepirki, vi se pretvarate u nekoga ko stalno zvoca i nastaju problemi.

E, pa drage dame, vreme je da budemo mudrije. Prevaspitavanje treba obaviti tako da oni toga nisu ni svesni. Imajte na umu – zvocanje, uvrede i nipodaštavanje neće upaliti – nikada!

Većina muškaraca će reagovati na logične argumente, dobro postavljene i vremenom rešiti se loših navika koje vas nerviraju.

Ustaljenost

Većinom u braku ili dužim vezama muškarci upadnu u period kada su nepreduzimljivi, kada su u kolotečini, kada postaju, pa jednom rečju, dosadni. Kao da sve postaje navika. Nema više udvaranja, cveća, iznenađenja. Izlasci su isti, dosadni, u istim kafanama, sa istim pričama ili bez priče.

Muškarcima bi bilo najlakše kada bismo im nacrtali šta mi to želimo. Pa, zašto biste i bežali od toga. Pošaljite mu link za najavu za koncert na koji želite da idete, predložite izlet, kampovanje, odlazak na humorističnu predstavu ili da zajedno idete na neki kurs.

nered u kuci

Razbacivanje stvari

Razbacane čarape, ostavljanje odeće na raznim mestima, papirića, prljavih šolja, … Dođe trenutak kada vam je svega toga dosta.

Međutim, bes zadržite za sebe. Smirite se i tek tada pređite u akciju. Kažite mu smirenim tonom da nije lepo to što radi i da vam to zaista smeta. Da niste spremačica, da bi vam mnogo značilo kada posklanjao stvari za sobom, prljave stvari stavljao tamo gde im je mesto, a čiste u ormar. Miran razgovor obično upali, posebno ako ga pohvalite posle ako nešto uradi ispravno. Međutim, često se sve vrati na staro, pa ga morate ponovo opominjati.

Sportske navike

Ljubav prema određenom sportskom klubu je bila tu i pre nego što ste vi došli. Zato u taj teren ulazite oprezno. Nema ništa loše u tome da muškarac voli i podržava određeni tim ili klub, ali mora da ima na umu da on više nije dečak sa “tovarom” slobodnog vremena. Tu ste sada vi, ručak, higijena u kući, deca, obaveze. Prevelika vezanost za utakmice i praćenje svih događaja vezano za njegov tim oduzima vreme, mnogo vremena.

Rešenje je da mu najmirnijim tonom objasnite da ta opterećenost narušava druge dobre stvari u njegovom životu. Vama treba pomoć oko svakodnevnih stvari, da se posveti i vama i deci. Nađite sredinu, neka izabere par sportova i neka se opredeli. Ali, i vi izađite u susret. Otiđite zajendo, porodično, na utakmicu, gledajte zajedno ili osnujte porodični sportski tim.

muskarac na kucu lencari

Izgled

Žene znaju – većina muškaraca, posebno oženjenih, ne obraća veliku pažnju na to da li se majica i hlače slažu i, ponekad, da li su uopšte čisti.

Njemu nije važno, ali važno je ako mu kažete da vam se dopada kako izgleda ako obuče “tu i tu” majicu ili hlače, da mu dobro stoji. Usmerite ga prema ormaru i ponudite par alternativa. Naravno, ne prisiljavajte ga da nosi nešto što nije u njegovom stilu.

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Sasa

    Pre braka ili u braku svaki muskarac pokazuje svoje kucno vaspitanje. Moze se desiti da zena razmazi muskarca ali da se ponasa aljkavo to je vec nevaspitanje i nepostovanje zene.

  2. Maja

    Mnogi su muskarci ovakvi, ali neki i nisu. Ja imam srece sa jednim koji je vrlo uredan, cak za moj ukus i previse.

Napišite komentar