Menu 

Ovaj put vam donosimo vrlo zanimljivu dijetu, koja vas ne ograničava kada je u pitanju količina hrane. Povrće vam je osnova.

Ova dijeta je poprilično popularna, jer može da brzo topi salo, a dozvoljeno vam je još različitih jela i kombinacija, osim supe, koja je najvažnija. Povrće za supu je posebno odabrano da biste sa njom lakše došli do željene težine.

Povrće i recept za supu

Za ovu dijetalnu supu potrebno vam je: 6 glavica crvenog luka, srednje veličine, 3 paradajza, 1 manja glavica kupusa, 2 zelene paprike “babure”, 1 vezica celera, sveže začinske biljke i malo soli i bibera.

povrće

By: Kanko*

Povrće izrežite na manje komade i stavite ga u šerpu sa vodom (neka voda pokrije povrće u potpunosti). Dodajte kocku bujona od povrća so i biber i kuhajte na najjačoj vatri 10-tak minuta. Smanjite jačinu i nastavite kuvati dok svo povrće ne omekša. Na kraju dodajte sveže začinsko bilje po želji i služite toplo.

Sa ovom dijetom ćete dobiti odlične rezultate, naravno, ukoliko izbacite iz ishrane (ili svedete na minimum): alkoholna pića, hljeb, gazirane sokove, šećer i bilo kakvu masnu hranu.

Dobra vest je da supe možete pojesti koliko god želite, mada je preporučljivo da je ograničite na 4 tanjira na dan. Ova dijeta traje sedam dana, a možete izgubiti i do 7 kilograma.

Povrće u dijeti, dan po dan

Prvi dan, uz supu, jedite i sveže voće, ali izbegavajte banane i grožđe. Drugi dan, pored supe, uključite i još povrća (brokoli, špinat, mladi grašak, …) Izbegavajte kukuruz i pasulj. Za večeru možete uzeti jedan krompir pečen na malo maslinovog ulja.

Treći dan kombinujete, pored supe, i voće i povrće, a četvrti dan na to dodajte malo banana i jogurt.

Peti dan imate pravo na malo mesa. Pored supe (koja je, zaključili ste, obavezna) napravite sebi malo piletine ili govedine (poželjno kuvane) i sveži paradajz. Šesti dan jedete supu (naravno, svaki dan, isključivo onu čiji smo recept naveli), piletinu ili govedinu kao i dan pre, ali i zelenu salatu.

I zadnji, sedmi dan, pored supe jedite crnu (ili divlju) rižu sa povrćem i voćni sok (naravno, bez šećera).

Tokom dijete poželjno je da konzumirate mnogo vode i osvežavajućih napitaka ali i čajeve za čišćenje organizma. Nekoliko predloga možete potražiti OVDE i OVDE.

Piši!
Širi dalje!

7 komentara
 1. Jelena Vucinovic Ex Stanojevic via Facebook

  od toga nema nista,ne drzi se dijeta nedelju dana nego treba svaki dan jesti uravnotezeno.Najbolje je pitati nutricionistu…

 2. Lidija Siljanovska via Facebook

  Fikreta kako sa maslacakom pozdrav….

 3. Zijada Menager via Facebook

  …………. odlicna ideja, to je izvor zdravlja POVCE <3 srdacne pozdrave

 4. Sneza

  ova dijeta je poznata kao kupus dijeta

 5. Fikreta Pjevic via Facebook

  Ma nije skupa makar sad kad je sezona idemo beremi zaru maslacak i t.d. to je jako zdravo a ne kosta samo ko ima vremena….

 6. Tanja Milosavljevic via Facebook

  mislimo da je preskupa u danasnje vreme!

 7. Ana-Marija Panjković via Facebook

  Uravnotežena prehrana i fizička aktivnost i ne treba dijete. :)

Napišite komentar