Menu 

Leto je godišnje doba kad smo većiu vremena u pokretu i malo vremena provodimo u kući, a to može predstavljati problem kad je u pitanju zdrava ishrana. Donosimo vam vodič za zdravo užinavanje “s nogu”.

Ako dan planirate provesti na plaži, na izletu ili idete u dugu šetnju veoma je važno da ponesete zdravu užinu koja će vam dati neophodnu energiju, a za koju ne treba da strahujete da li će se pokvariti tokom puta.

Mi imamo nekoliko predloga koji će vam biti od velike koristi.

Čips od jabuka je sjajna užina koja će vam dati neophodnu energiju, zasitiće vas, a broj kalorija je minimalan. Kako da napravite čips od jabuka pročitajte “Savršena dijetalna grickalica”.

http://www.dreamstime.com/stock-image-dried-fruit-nuts-seeds-delicious-healthy-mixed-image31399841

Proteinski miks. Pre odlaska napolje u male kesice zapakujte užinu koju će vaši klinci zasigurno obožavati, a obezbediće im vlakna, proteine i energiju. U kesice zapakujte orašaste plodove, sveže banane i malo suvog voća i budite bez brige.

Humus. Zdrav i ukusan, humus je sjajan izbor za užinu tokom leta. Uz humus spakujte tost hleb od celovitih žitarica, krekere i sveži čeri paradajz. Kako da napravte hmus pisali smo u tekstu “Kako da nparavite pravi humus”.

http://www.dreamstime.com/stock-images-hummus-image22474354

Kokosova voda. Ako je toplo, a vi želite većinu dana provesti vani neka se u vašem rancu obavezno nađe kokosova voda koja je bogata kalijumom i magnezijumom. Oijuckajte tokom celog izleta. Pored kokosove ponesite i kiselu vodu koja će vas osvežiti i to bez dodanih šećera i praznih kalorija kojima su prepuna ostala gazirana pića.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-fresh-coconut-water-healthy-milk-straight-image40387702

Povrće. Sjajna užina tokkom leta je svakako i sveže korenasto povrće koje će vam poslužiti kao zdrave grickalice. Naseckajte šargarepu, stabljiku celera i svežu papriku na prutiće i grickajte da zavarate glad.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-fresh-vegetable-healthy-snack-image17488956

Zaboravite na masne i kalorične užine, prepune šećera i nezdravih sastojaka.

Sviđa nam se
Autor
Najbolje letnje užine
Datum
Ime
Jabuke, orašasti plodovi, humus - užina za leto
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar