Menu 

Pizza je sigurno jelo kojeg se većina ljudi najteže odriče kad žele smršati ili da se zdravije hrane. Donosimo vam tri sjajne zamene za testo za pizzu.

Pizzu bez ugljenih hidrata je veoma teško zamisliti, ali verujte nam na reč postoje više nego dobre zamene koje će vam obezbediti da uživate u omiljenom jelu i tokom dijete. Evo tri savršena načina da napravite zdravu koru za pizzu bez ugljenih hidrata.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-mashed-cauliflower-nutmeg-image27067873

Karfiol. Ovo veoma potcenjeno povrće može da se koristi na mnoštvo različitih načina, može se koristiti umesto riže, ali i kao zamensko testo za pizzu. Sve što treba da uradite jeste da sirovi karfiol sameljete u mrvice i kuvate 4-6 minuta (na tavi ili u kipućoj vodi). Nakon toga, procedite, ohladite dodajte jaje, malo sira i začina pa pecite u rerni. Detaljnija uputstva pročitajte u tekstu “Napravite bezglutensko testo za pizzu od karfiola”.

Brašno od badema. Iako smo navikli koristiti bademe uglavnom u kolačima oni mogu biti sjajna zamena za obično brašno. Sitno, sitno mlevene bademe pomešajte sa malo parmezana, začina i jajima, te oblikujte testo za pizzu. Pored toga što je ovo puno zdravija opcija vašoj pizzi daće i senzacionalan ukus.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-blanched-almond-flour-high-protein-low-carbohydrates-low-sugars-gluten-free-ceramic-bowl-grained-wood-background-image35923097

Pire krompir. Jednostavno pomešajte pire korompir sa ¼ šolje bilo koje vrste brašna (zobeno, bademovo, kokosovo) i dobićete sjajno testo za pizzu. Testo razvaljajte i oblikujte na pleh za pečenje i pecite u rerni dok ne postane hrskavo. Jedini problem sa ovim testom jeste što sadrži skrob pa bi trebalo ređe da ga koristite ako ste na dijeti koja brani ugljene hidrate. Na ovu koru možete staviti pečenu piletinu, sir i rukolu i dobićete sjajn ručak za čas posla.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-potato-mash-fried-onion-image40583299

Napomena: Na ove tri zamenske kore za pizzu nadev stavljate nakon pečenja pa sve vratite nazad u rernu, u suprotnom kora bi bila gnjecava.

Sviđa nam se
Autor
Fenomenalne zamene za testo za pizzu
Datum
Ime
Pire krompir i karfiol umesto testa od običnog brašna za pizzu
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar