Menu 

Eterična ulja je mnogo lakše napraviti u sopstvenom domu nego što se to vama možda čini. Evo kako da napravite eterično ulje od narandže.

Ovaj recept smo našli na Selfsufficiencyhome blogu. Eterično ulje narandže inače ima mnoga blagodetna svojstva. Može se koristiti protiv anksioznosti, stresa, a za lošu probavu i lečenje zatvora te poboljšanje cirkulacije.

Potrebni sastojci:

  • Kora od narandže
  • Čisti alkohol ili votka

ulje

Ogulite narandže, klementine, mandarine i skupite svu tu divnu, mirišljavu koricu. Poslažite ih na tacnu i ostavite da se suše na vazduhu. Za to će biti potrebna jedna nedelja. Nakon što se kora osušila stavite je u blender da se samelje na sitne (ne presitne) komadiće.

Stavite koru u teglicu i zalijte votkom, zatvorite i nekoliko puta dobro protresite da se otpuste sve arome. Ostavite kore da stoje u votki što duže i kroz to vreme obavezno mešajte, povremeno. Nakon toga procedite tečnost u čistu teglicu kroz filter za kafu. Zatim čistim filterom poklopite teglicu i ostavite da alkohol ispari nedelju dana. Nakon toga ako želite još jednom možete procediti tekućinu kroz filter i spremiti u male staklene flašice.

Recept
Ime Recepta
Napravite eterično ulje od narandže
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 33 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar