Menu 

Ako ste ikada poželeli da kupite ulje napravljeno od orašastih plodova, a odustali ste jer su preskupa, a ni sami ne znate kako biste ih koristili onda obavezno pročitajte ovaj tekst gde vem donosimo nekoliko važnih saveta.

Ponekad male stvari naprave zaista veliku razliku, a baš takav slučaj je sa uljem orašastih plodova. Iako je prilično skupo, treba da znate da su vam u većini slučajeva i recepata potrebne sasvim male količine koje će zaista popraviti ukus jela, a jedna flašica će vam trajati dugo, ako ga budete pametno trošili. Ulje orašastih plodova (badem, pistaći, orasi, lešnik) ima zaista izražen ukus i zbog niske tačke dimljenja najbolje ih je koristiti u sirovom obliku, kao onaj završni dodir.

Evo nekoliko načina na koje ih možete koristiti.

16739222066_685fd17950_z

Kao preliv za salatu. Ako imate ulje orašastih plodova uopšte nije potrebno da pravite neki poseban dresinga sa velikim brojem sastojaka. Začinite vašu salatu sa malo ulja, malo soli, sveže mlevenog bibera i po želji limunovog soka ili sirćeta. Ako koristite ulje orašastih plodova važno je da istaknete baš njegov ukus i da ga ne prekrijete mnoštvom začina, senfom ili majonezom.

Za krem supe. Nije važno od čega pravite krem supu, da li je hladna ili topla ukus ćete bez ikakve sumnje popraviti ako po vrhu nakapate svega nekoliko kapi ulja od orašatih plodova.

Za humus. Ako ste ikad pripremali humus onda znate da je završni detalj maslinovo ulje po vrhu. Vaš humus će biti još ukusniji ako umesto maslinovog ulja budete koristili  neko napravljeno od orašastih plodova.

Kao umak za testeninu. Ako nemate previše vremena za kuvanje, a ne biste jeli ni nešto suvo iz frižidera, onda skuvajte testeninu, začinite je sa malo ulja orašastih plodova, pospite parmezanom i to je to.

Kao začin za grčki jogurt. Grčki jogurt može biti deo slatkog ili slanog doručka u zavisnosti od toga kako ga začinite. Ako želite slani doručak onda jogurt začinite sa malo bademovog ili ulja od lešnika.

Koje je vaše omiljeno ulje?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar