Menu 

Svi smo makar jednom bili u nedoumici koje to namirnice idu frižider, koje ne i kako da ih “skladištimo”.

Jaja ostavite u originalnom pakovanju i stavljajte ih u zadnje deo frižidera, nikako na vrata, pošto otvarajući ih često jaja gube hladnu temperature i podložnija su kvarenju.

mleko

Mleko prelijete u staklenu flašu trajaće vam sigurno duplo duže nego u plastičnoj ili tetrapaku. Staklo puno duže ostaje hladno od kartona, a i bolje se zatvara, pa ne ulazi mnogo vazduha.

Hleb čuvajte čvrsto svezan u kesi ili u frižideru pošto su mrvice najslaći mamac za bubice.

Meso i ribu odmah po dolasku iz prodavnice trebalo prepakovati u kesice, istisnuti sav vazduh i čuvati u najhladnijem delu frižider. Ukoliko ih nećemo trošiti odmah meso stavite u zamrzivač ili ih termički obradite pa čuvajte u frižideru još par dana..

Riba je najdelikatnija za čuvanje. Nju bi trebalo čuvati u kesici na posudi punoj leda i trebalo bi je potrošiti čim prije.

Povrće i voće spremajte odvojeno, nemojte ih mešati. Voće kao što su jabuke i kruške ispuštaju etilen pa ostalo voće i povrće može brže da istrune ukoliko su u istoj posudi.

Voda je neprijatelj, nikada nemojte vlažno voće i povrće stavljati u frižider. Perite ih tek netom pre upotrebe.

Namirinice koje u frižideru možete držati samo par dana su krastavci i paprika, a bananu i avokado stavite u frižider samo ako su potpuno zreli.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar