Menu 

Pojedine namirnice nikako ne bi trebalo da stoje u frižideru i sva svoja svojstva gube ukoliko se ne čuvaju na sobnoj temperaturi. Saznajte, koje su to.

Ljuti sos koji kupite u prodavnici ne treba da stoji u frižideru, na sobnoj temperaturi može da se čuva i do tri godine.

Krompir u frižideru gubi svoj ukus. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi u papirnim kesama jer plastične pospešuju klijanje. Ne bi trebalo da ga upotrebljavate duže od tri sedmice čuvanja.

Hleb nikako nemojte stavljati u frižider, jer će se potpuno isušiti. Ako vam je ostalo viška, radije ga zamrznite, pa ga kasnije zagrejte u rerni.

Crveni luk „voli“ prozračne materijale kao što su mrežaste vrećice u kojima ga obično kupujemo, zbog cirkulacije vazduha. Zato ga čuvajte isključivo na sobnoj temperaturi, ali ne blizu krompira, jer gasovi koje krompir ispušta mogu da ubrzaju truljenje luka.

Baterije u frižideru gube svoju energiju, tako da bi trebalo da ih čuvate u suvim i tamnim ladicama.

Isto kao i crveni, beli luk se najbolje čuva na otvorenom zbog cirkulacije vazduha, ovako ga možete čuvati i do dva meseca, u frižideru bi propao puno pre.

Paradajz nikako ne bi trebalo držati u frižideru, jer potpuno promeni ukus i skrati mu se rok trajanja, slobodno ga čuvajte na radnom stolu, u korpici bez plastične kese. Isto važi i za bundeve, koje će čak mesecima duže da traju u špajzu.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Jasna Forrest

    Ako se baterije drze u zatvorenim kesama u frizideru po nekim istrazivanjima traju duze nego ako se cuvaju u ladicama :).

Napišite komentar