Menu 

Starenje je nešto što ne možemo izbeći, ali ipak, većina žena bi želela zaustaviti vreme barem na svom licu. Bore su postale ženski neprijatelj broj jedan. Ispeglajte ih pomoću potpuno prirodnih maski!

Bore nastaju zato što nam se sloj kože istanjuje kako starimo, gubi svoju čvrstoću i elastičnost. U samo jednoj deceniji žene gube i 10% odsto elastičnosti kože. Na sreću, priroda nam daje mnogo biljaka kojima bar malo možemo usporiti proces starenja.

Predstavljamo vam najdelotvornije prirodne maske protiv bora.

Prva maska sastoji se od kurkume i surutke. Jednostavno pomešajte kašiku surutke sa malo kurkume u prahu, nanesite masku na lice i ostavite da se osuši na licu 10-ak minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Ova maska će izbrisati pege i sprečiti stvaranje bora.

 

Za drugu masku napravite pastu od sočiva i nanesite je na kožu lica i vrata, ostavite da se osuši pa isperite. Ova maska će vam na prirodan način zategnuti lice.

Treća maska sastoji se od pavlake za kuvanje i limunovog soka koje ćete pomešati, staviti na lice i držati od 10-15 minuta. Ovu masku trebalo bi da koristite mesec dana da biste videli prve rezultate i najpogodnija je za suvu kožu.

Maslinovo ulje nikako nismo mogli izbeći, a ono zajedno sa limunovim sokom čini našu četvrtu masku. Ovom mešavinom masirajte lice da bi što bolje delovala na bore.

I za kraj smo ostavili masku od jabuke. Jabuku skuvajte u vodi, ostavite da se ohladi, a zatim je izgnječite. Dodajte jednu kašičicu mleka u prahu i jednu kašičicu meda. Masku stavite na lice i pustite da deluje oko 15 minuta, pa potom isperite.

Ovu masku koristite na dnevnoj bazi, a bore će biti veoma manje primetne.

Ako još nemate bore, ove maske možete koristiti kao preventivu za pojavljivanje istih i za održavanje zdravlja kože lica.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. mima

    probala maske i predobra stvar -osvezenje lica ,poz.Mima

Napišite komentar