Menu 

Sve žene uglavnom imaju svoju rutinu kad je šminkanje u pitanju. Tačno znamo šta ide na oči, šta na trepavice, koja je šminka za dan, koja je za izlazak.

Problem nastaje kad se rutine ne odričemo čak i kad nas način na koji se šminkamo čini starijima nego što jesmo. A, ima li veće kazne za jednu ženu?

Da vam se to ne bi desilo pročitajte, koje su to greške koje najčešće radimo.

Podloga

Kad se formiraju fine linije na licu i kad se pege od sunca počnu multiplicirati mnoge žene koriste tešku podlogu za lice. Na žalost dobiju potpuno suprotan efekat. Umesto da sakriju nesavršenosti one time privlače pažnju na njih.

Umesto pudera birajte tečnu, laganu i prozračnu podlogu koju će koža brzo upiti i neće se isticati.

Korektor može biti vaš najbolji drug kad je u pitanju prekrivanje mrlja na licu. Problem nastaje kad žene koriste istu količinu za različite probleme. Nikako ne možete koristiti istu količinu za pege od sunca i tamne podočnjake. Na bubuljicu slobodno stavite deblji sloj, ali na kožu ispod očiju prstima utapkajte tanak sloj.

Maskara

Vodootporna maskara se manje razmazuje, ali može veoma lako da isuši trepavice koje su sve tanje i krhkije kako starimo. Da biste dobili puni izgled trepavica napravite tanku liniju sa olovkom za oči boje čokolade uz sami rub trepavice i birajte lakše maskare, koje ne isušuju trepavice.

80-te

Kao što je došao kraj mini valu na kosi tako bi konačno trebalo da se odreknete i svetlucavih senki za oči. Oko 40-te godine definitivno bi trebalo da izbacite bilo kakv sjaj iz vaše svakodnevne šminke, jer neće laskati vašim godinama.

Vampirske usne

Staro je pravilo da tamne boje vizuelno smanjuju prostorije, podove pa čak i usne. Pošto se usne s godinama istanjuju izbegavajte tamne nijanse koje će ih dodatno istanjiti, plus što će uz tamne boje vaši zubi izgledati manje beli. Birajte svetlije i vedrije nijanse. Samo sjaj biće sasvim dovoljan.

Rumenilo

Žene uglavnom izbegavaju življe boje kad je rumenilo u pitanju da ne bi izgledale smešno. Istina je da vesele boje i vaše lice čine življim. Bacite vaše smeđe nijanse i probajte one cvetne. Ne plašite se.

Tanke obrve

Apsolutno ne biste trebali previše čupati obrve posebno ako ste u zrelijim godinama. Previše čupanja može uzrokovati potpuni nestanak obrva, a to nikako ne želimo.

Puder u prahu

Tanka je linija između sjajne i masne kože i mnoge žene nisu sigurne u koju grupu spadaju. Najveća greška koju žene rade jeste da pokušavaju potpuno prikriti masnu kožu ne ostavljajući ni malo prirodnog sjaja. Previše pudera može potpuno da izbriše dimenzije vašeg lica.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar