Menu 

Ako ste vi jedna od onih osoba kojima se na licu ocrtava najmanji umor i nedostatak sna onda svakako treba da znate trikove kojima ćete prikriti tragove umora i nespavanja. Mi ih imamo nekoliko koji će vam biti od velike pomoći.

Ako ujutro na poslu želite izbjeći znatiželjna pitanja zbog toga kako izgledate primenite ove trikove i niko neće ni pomisliti da ste proveli još jednu besanu noć. Krenimo redom.

Hidratacija. Manjak sna na neki način izvlači vlagu iz vaše kože što rezultira time da koža izgleda starije i stvaraju se fine linije, a to nikako ne želite. Svaku noć pre spavanja na lice nanesite kvalitetnu hidratantnu kremu namenjenu za noć da bi koža zadržala vlažnost. Ovo nipošto nemojte preskakti. Ako slučajno zaboravite, tanak sloj kreme možete naneti i ujutro ispod šminke.

 

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kofein. Nadutost očiju i podočnjake ćete najefikasnije rešiti kremom za oči koja u sebi sadrži kofein. Potražite u parfimerijama i zamolite prodavačicu da vam preporuči neku kvalitetnu kremicu.

Nacrtajte obrve. Ne biste verovali, ali ovaj mali trik može učiniti da izgledate odmornije i naspavanije. I zato ne preskačite ocrtavanje obrva tokom vaše jutarnje rutine. Smeđom olovkom lagano popunite obrve, a zatim nanesite malo korektora tik ispod obrve i utapkajte prstima.

Promenite ajlajner. Umesto klasičnog crnog ajlajnera koji nanosite na gornji i donji kapak pokušajte upotrebiti smeđi ajlajner koji ne izgleda grubo kao onaj crne boje i savršen je za dane kada ne izgledate baš najbolje. Nanesite ajlajner na gornji kapak pa lagano pređite četkicom da ublažite liniju.

Trepavice. Da biste uvek izgledali dobro ne smete zaboravljati maskaru. Lagano uvijte trepavice pa nanesite kvalitetnu maskaru koja će dodatno otvoriti oči i učiniti da izgledate svežije i odmornije. Pored toga, u unutrašnji ugao oka stavite malo hajlajtera što će doneti još više svežine vašem izgledu.

Rumenilo. Većina nas nakon neprospavane noći izgleda bledo i iscrpljeno i zato ujutro ne štedite rumenilo. Pazite samo da ne preterate jer možete izgledati kao da ste pobegli iz cirkusa. Trik je da pronađete unijansu, a u većini slučajeva dobar izbor su nežno roze ili boje breskve sa malo sjaja. Pomoću velike četke, rumenilo nanesite i na čelo uz vanjske rubove lica pa sve do brade. Laganim pokretima.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Dodajte dašak boje pomoću karmina. U danima kada ste umorni i nenaspavani izbegavajte tamne nijanse karmina, ali i bezbojna sjajila. Uvek odaberite karmin koji je za nijansu tamniji od prirodne boje vaših usana i to u rozim nijansama koje će dati svežinu i pomalo mladoliki izgled vašem licu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar