Menu 

Početak školske godine samo što nije počeo, a mi vam iz tog razloga donosimo ideje za zdrave i ukusne poslastice kojima ćete počastiti vaše klince po povratku iz škole.

Kad vaši mali đaci umarširaju iz škole umorni i gladni obično nemaju vremena da čekaju ručak ili večeru.  Počastite ih sa nečim što će im dati energije da napišu zadaću i držati ih sitima dok ručak ili večera ne budu gotovi.

umaci

Umaci

Deca iz nekog razloga vole sve što je neuredno i što mogu jesti prstima i zato eksperimentišite sa raznoraznim umacima. Začinite jogurt sa cimetom i medom i nasecite sveže voće koje će u to umakati. U blenderu sameljite beli pasulj, pečene crvene paprike sa malo začina, maslinovog ulja i limuna pa poslužite sa svežim povrćem ili tortilja čipsom. Pustite ih da sami odluče od čega žele umak i šta žele umakati u njega.

Zabava uz pizzu

Kad se spomene pizza uvek se pomisli na nezdravu i lošu hranu, ali vi možete napraviti zdraviju i bržu varijantu za vaše školarce. Prerežite okruglo pecivo od celovitih žitarica po pola, premažite ga sa sosom od paradajza, satvite mocarela sir, malo svežeg povrća i piletine koja vam je ostala od jučerašnjeg ručka, zagrejte u mikrotalasnoj rerni samo da se sir otopi i poslužite vašim klincima.

Kolačići

Možda vam kolačići ne zvuče kao baš najsrećnija opcija ali ako napraviite neke sa suvim voćem, zobenom kašom i medom umesto šećera dobićete više nego zdravu slasticu. Neke od naših ideja su: “Kuglice od kikirikija, čokolade i brusnica”, “Smotuljci sa jagodama”, “Zdravi keksići od samo dva sastojka” i “Zdravi keksi od pistaća i brusnica”.

Jogurt i voće

Malo meda, jogurta i omiljenog voća vaše dece mogu biti savršena poslastica posle škole, još ako im dodate malo komadića čokolade, njihovoj sreći neće biti kraja.

Čokoladne perece

Čokolada takođe može povremeno doći u obzir. Rastopite čokoladu na pari i u nju umočite slane perece. Vaši klinci će biti na prvu iznenađeni, ali i oduševljeni čim probaju.

Neka vam svakodnevne poslastice nakon škole budu kao mala zabava, proslava još jednog dana u kojem smo naučili nešto novo. Čak i ako je dete iz škole donelo neku slabiju ocenu, nagradite ga ako mislite da je dalo sve od sebe. Ukusna poslastica će ga oraspoložiti i dati mu motiv da sutra bude još bolje. Ulepšajte školovanje vašoj deci uz pomoć sitnica koje će sigurno pamtiti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar