Menu 

Kad vaše dete krene u školu njegovi nastavnici i učitelji će sa njim u jednom trenutku provoditi više vremena nego vi što znači da ga oni sigurno veoma dobro poznaju i trebalo bi da verujete u ono što vam govore.

Bez obzira ne to koliko važnu ulogu imali prosvetni radnici u samom odrastanju vašeg deteta postoji nekoliko stvari koje vam profesor nikad neće direktno reći, a mi vam otkrivamo šta je to što vam žele poručiti.

Vaše dete će slagati da bi se izvuklo iz problema. Svi roditelji više – manje misle da su njihova deca mali anđeli koji nisu u stanju da urade ništa loše. Imajte na umu da sva deca lažu, posebno da bi se izvukla iz problema i izbegla moguće kazne. Nastavnik vam nikada neće reći da vaše dete laže, ali ako se priča vašeg deteta ne poklapa sa pričom nastavnice, dva puta razmislite kome treba da verujete.

Razgovarajte sa svojim detetom. U današnje vreme staromodna komunikacija je na neki način zamenjena video igricama, tabletima, računarima, pametnim telefonima, ali činjenica je da je vašem detetu vaša pažnja potrebnija od skupocenih gedžeta. Nastavnici i profesori vam mogu skrenuti pažnju da dete provodi dosta vremena za računarom, ali ono što vam prešutkuju jeste da je detetu potrebno da vi budete upućeni u njegov život i razgovarate sa njim.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-woman-helping-schoolboy-lesson-image30277247

Dozvolite detetu da pravi pogreške. To što vi svoje dete želite zaštiti nikako ne znači da treba da ga stavite pod stakleno zvono. Dozvolite detetu da pravi pogreške jer su one sastavni deo odrastanja. Od nastavnika nemojte tražiti da vašem detetu progleda kroz prste jer je za dobro vašeg deteta važno da se nauči odgovornosti.

Vi ste primer vašem detetu. Ako vas nastavnici stalno obaveštavaju kako je dete popustilo u školi, ne prati na času, ometa i agresivno je pre nego se zapitate odakle to dolazi i šta je uticalo na promenu krenite od sebe i anilizirajte kakav vi to primer dajete sopstvenom detetu jer ne kaže se bez veze da jabuka ne pada daleko od stabla.

Pazite šta pričate pred decom. Pre nego počnu sama da se izražavaju rečima deca obično upijaju svaku našu reč, a u tom periodu malo ko od nas zaista pazi šta priča pred decom. Deca nemaju filter, iskrena su i ne znaju šta zaista smeju reći pred drugima, a šta ne. Ako vaše dete u školi druge naziva ružnim imenima i psuje nastavnik vam nikada neće reći da ste možda vi krivi, ali naš savet vam je da pripazite šta pričate pred decom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar