Menu 

Verujete li da vaše aktivnosti mogu uticati na pol deteta? Naučnici veruju da mogu i to daju konkretne predloge kako da povećate šanse za začeće deteta određenog pola.

Donosimo savete stručnjaka koje biste trebali slediti ako želite da rodite curicu. Suprotno bi, navodno, trebalo da rezultira rođenjem dečaka, mada i za to postoji posebna dijeta. Iako na pol ne možemo prirodno tako lako i precizno uticati, neke smernice su se, po statistikama, pokazale poprilično delotvronima. Naravno, priroda je čudo, pa ponekad nas čak i ultrazvuk slaže.

Ako želite da utičete na pol deteta i niste jedna od onih koja obožava izenađenja onda pročitajte koji su to saveti, koji se tiču ishrane i seksa. Prema nekim tvrdnjama, ako se budete držali čvrsto ovih pravila šanse da „napravite“ curicu su čak 80 odsto!

Dijeta i suplementi

trudnica drzi carapice na trbuhuAko želite devojčicu trebali biste konzumirati hranu koja sadrži mnogo jona  kalcijuma i magnezijuma. Buduće majke bi trebale jesti ograničene količine mesa, sveže ili zamrznute ribe, peciva bez soli i kvasca, jaja, patlidžan, šparoge, cvekle, mrkve, krastavce, mahune, grašak, paprike, luk i paradajz.

Krompir bi trebali konzmirati slabije, ali bi bademi, lešnici, kikiriki, šećer, med, začini, džemovi i bilje trebali biti sastvani deo vaših obroka svaki dan. U dijetu takođe uključite kafu, čajeve, kakao i mineralnu vodu bogatu kalcijumom. Ne biste trebali konzumirati nikako slanu hranu, gazirana pića, sokove iz konzervi, … Iz menija eliminišite: šunku, dimlje nu kobasicu, usoljenu i konzerviranu ribu, rakove, škampe, sireve, sladoled, hleb i slatka peciva, kukuruz, povrće iz konzerve, pečeni krompir i pomfri, šljive, kajsije, višnje, banane, narandže, dinje, ribizle. U jela ne dodavajte puno soli, kvasca, sode bikarbone, ljutih sosova, konzervansa, maslina i margarina.

Dijetu biste trebali pratiti od početka menstrualnog ciklusa do momenta začeća. Ako se budete držali dijete šanse da dobijete curicu su 82 odsto. Nije tačno objašnjeno zašto je to tako, ali promene endokrinih funkcija i hormonalnog balansa utiču na to da povećate šanse da devojčica postane novi član vaše porodice.

beba devojcica 1

Seks

Veruje se da ako se sam seksualni čin dogodi 25-36 sati pre ovulacije ili dan ili dva posle, Y-hromozomi „nestaju“, a X-hromozomi opstaju. Šanse da začnete devojčicu u tom slučaju su 70 odsto. Da biste znali tačno vreme ovulacije možete koristiti i testove, koje možete nabaviti u apotekama (pročitajte i Šta treba da znate o ovulaciji).

beba devojcica 2Krv

Na pol bebe utiče i pol roditelja koji ima veći bioritamski broj. Ako želite devojčicu majka bi trebala imati veći bioritamski broj. Ali, tu važnu ulogu igra i Rh faktor. Ako majka ima negativan Rh faktor onda je situacija obrnuta – majka bi trebala da ima niži bioritamski broj. Tačnost ovih indikacija varira od 68 do 98%. Svi ovi metodi naravno ne donose sto odstotnu garanciju, ali ako želite da povećate šanse uvek možete da ih isprobate. Potpuno su bezbdeni. Naravno, na kraju je uvek najvažnije da dete bude zdravo.

Jedni smatraju da je ovo samo igranje sa prirodom i ne preporučuju ga. Drugi, ipak, imaju neke svoje snove, recimo roditelji imaju već tri dečaka i ovaj put žele da bar malo, ali na bezbedan način, povećaju šanse da dobiju devojčicu. Smatraju da im to niko ne treba zameriti.

Šta vi mislite? Da li je nešto ovako opravdano?

Piši!
Širi dalje!
3 komentara
 1. Njanja

  Ja sam tako tipovala, prvo decak pa devojcica i uspelo je.
  Isla sam na varijantu ‘brzine’ spermatozoida sa Xx i Xy hromozomom.
  Kod ovog metoda je veoma bitno da se zna tacan dan ovulacije, sto kod mene nije bio problem jer sam imala uredne periode tih godina i mogla sam to lako izracunati.
  Za decaka smo imali odnos tacno na dan ovulacije, a za devojcicu 2-3 dana ranije.
  Pa pokusajte i vi :)
  Sretno!

 2. RAKO

  Nevidim sta je obrnuta ishrana da bi TIPOVAO na decaka. To mi je najaznije. Decak po savaku cenu.

 3. Tea

  Ovo je apsolutno masta i zelja. Nauka je to odavno egzaktno utvrdila. Pol deteta odredjuje hromozom x ili y koji stigne putem sperme. Sve ostalo su mit i price, zelje roditelja.

Napišite komentar