Menu 

Stikeri, naljepnice, samoljepljive trake ostavljaju iza sebe ljepljivu mrlju, koju je vrlo teško ukloniti. Evo par trikova koji vam mogu pomoći.

ostatke ljepilaNaljepnice sa tegli, sa prozora, sa računara, automobila ponekad je tako teško ukloniti, a posebno ljepilo, koje ostaje iza njih. Donosimo vam nekoliko predloga kako da se borite sa njima uspješno.

1. Pomiješajte obično biljno ulje sa sodom bikarbonom u odnosu 1:2. Kada miješanjem dobijete pastu, nanesite je na ljepljivu mrlju. Trljajte sa njom dok se ne odlijepi od površine. Operite poslije toga površinu tečnim deterdžentom i mlakom vodom.

2. Puter od kikirikija. Nanesite ga na mjesto gdje je bio stiker i na kom je ostala mlja. Ostavite 5 minuta da djeluje i nakon toga obrišite. Ponovite postupak ukoliko je potrebno.

3. Ulje eukaliptusa. Odlično uklanja i najstarije i najtvrdokornije ljepljive mrlje. Samo nanesite na mrlju, utrljajte i ostavite da djeluje par minuta i poslije samo obrišite.

4. Lak za nokte. Nanesite malo laka za nokte samo na mrlju i sačekajte da djeluje. Poslije samo uklonite, a možete upotrebiti i stare plastične kartice ili lopatice za skidanje leda. (Samo pazite da ne oštetite površinu).

ostatke ljepila

5. Trljajte ostatke ljepila, koji ostaju na predmetima nakon što uklonite naljepnice, sa običnom školskom gumicom.

Pročitajte i koji su to Najbolji trikovi za čišćenje mikrotalasne rerne.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Mira

    Nisam probala nijedan od navedenih nacina, ali sam probala skinuti ljepilo uz pomoc truleksa (grubog, najcesce sivog) i veoma je ucinkovito. Samo ne bih bas preporucila koristenje truleksa na osjetljivim povrsinama, da ih ne izgrebe.

Napišite komentar