Menu 

Proleće je godišnje doba kada većina domaćica razmišlja o generalnom spremanju i čišćenju kuće. U skladu s tim donosimo vam fenomenalne savete za čišćenje koji će vam poslužiti tokom cele godine.

Iako se čišćenjem bavimo gotovo otkako znamo za sebe velike su mogućnosti da mnogo toga radimo potpuno pogrešno. Na Listotic blogu pronašli smo mnoštvo fenomenalnih saveta za čišćenje koji će vas u jednu ruku iznenaditi, ali i biti od velike koristi.

Saveti za čišćenje

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-bottle-cleaning-sponge-image16381155

Spužvice za pranje. Iako nam služe za čišćenje i ribanje, njima samima posvećujemo veoma malo pažnje. Imajte na umu da se upravo na spužvicama nakupljaju milioni bakterija, a to ćete rešiti na veoma jednostavan način. Stavite spužvice na nekoliko minuta u mikrotalasnu rernu i svi mikrobi će nestati, a vaša spužvica će biti sterilna i sigurna za upotrebu.

Čišćenje kuhinjskih ormarića. Jeste li se u skorije vreme približili vašim kuhinjskim ormarićima i pogledali koliko se prljavštine krije oko ručkica, o prašini i masnim naslagama da ne govorimo. Kuhinjske ormariće ćete jednostavno izribati mešavinom jednog dela biljnog ulja i dva dela sode bikarbone. Izmešajte i nanosite četkicom za zube. Vaši kuhinjski ormarići će zablistati.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-building-blocks-mans-hand-holds-red-toy-block-against-mix-background-concept-photo-imagination-creativity-planning-image38712212

Operite male igračke u veš mašini. Lego kockice, sitne figurice i loptice sa kojima se igraju vaša deca su prepuna prljavštine, a da ih ručno operemo bio bi nam potreban čitav dan. Ipak, rešenje postoji. Stavite sve sitne igračkice u platnenu kesu ili vrećicu u kojoj je stajao krompir i operite ih u veš mašini, na visokoj temperaturi.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-spray-steam-iron-man-spraying-water-against-hot-over-pile-colourful-clothes-creating-clouds-image35195966

Očistite dno pegle uz pomoć soli. Dno pegle ćete jednostavno očistiti tako što ćete na radni sto u kuhinji prosuti malo više soli, preko nje staviti jednu jastučnicu i prelaziti peglom dok sva prljavština ne nestane. Nemojte paliti paru.

Očistite dlake od kućnih ljubimaca gumenom rukavicom. Stavite gumenu rukavicu na ruku i zatim pređite preko namještaja na kojem su vaši kućni ljubimci ostavili dlake. Dlake će se zalepiti za rukavicu, a vi je kasnije samo isperite pod mlazom hladne vode.

Očistite ostatke tvrde vode sa česme. Oni ružni beli tragovi tvrde vode oko vaših česmi mogu se jednostavno ukolniti uz pomoć sirćeta. Namočite kuhinjske ručnike u sirće i omotajte oko mesta na česmama gde se uhvatilo najviše naslaga i ostavite da stoji 20 minuta. Ako se ubrusi osuše još ih našpricajte sirćetom. Nakon 20 minuta skinite ubruse izribajte ostatke tvrde vode četkicom za zube i ponovo ponovite postupak, ali ovog puta neka ubrusi stoje oko sat vremena. Nakon toga neće vam biti potrebno posebno ribanje, a vaše česme će blistati kao da ste kupili nove.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-bathroom-faucet-open-running-water-flow-image14472756

Rešite se ogrebotina sa drvenog nameštaja. Ako mislite da je jedini način da se rešite ogrebotina sa starog drvenog nameštaja da kupite novi ili da ga šmirglate i prelakirate u velikoj ste zabludi. Ovaj problem možete rešiti na neverovatno jednostavan način. Pomešajte ¼ šolje sirćeta sa ¾ šolje maslinovog ulja, uzmite pamučnu krpicu, umačite je u ovu mešavinu i njome premazujte drvenu površinu dok ne potrošite celu tekućinu. Nećete verovati svojim očima kad vidite konačan rezultat.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-onion-slices-getting-ready-outdoor-barbecue-grill-image30079609

Pretvotite vaš roštilj u nelepljivu površinu. Toplo vreme nam polako, ali sigurno stiže i svi polako izvlačimo roštilje iz podruma i garaža. Sledeći put kad budete pripremali roštilj iskoristite ovaj mali trik da vam se meso ne bi lepilo. Sve što treba da uradite jeste da presečete glavicu crvenog luka na pola i premazujete rešetke roštilja da biste ih učinili nelepljivima. Nećete verovati, ali zaista deluje.

Jeste li već probali neke od trikova koje smo podelili sa vama?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar