Menu 

Mnogi od nas vole žvakaće gume, ali kada se zagube, završe na podu, na tepihu, odeći, prava ih je muka ukloniti. Evo kako se to radi na jednostavan način.

Bilo da su “sveže” ili su se stvrdnule, žvakaće gume možete ukloniti sa par jednostavnih saveta.

Prvi, jednostavni koraci

Prvo što trebate da uradite je da sa površine skinete što više gume možete, uz pomoć noža ili nekog sličnog predmeta (recimo, može poslužiti i kreditna kartica). Nakon toga stavite led na žvakaću gumu da je zamrznete, pa je skinite kidajući komadić po komadić. Gumu možete natopiti i sirćetom i sušiti fenom, pa pokušati oguliti deo po deo.

Kosa i dlake

Ukoliko vam se žvaka upetlja u kosu majoneza vam može pomoći. Samo je nanesite na pramen na koji se žvaka zalepila (i na samu žvaku) i ostavite da deluje 10 minuta, pa je pokušajte ukloniti. Na isti način možete probati i sa medom ili puterom od kikirikija.

A ako je žvaka nekako dospela na krzno vašeg kućnog ljubimca natrljajte mesto deterdžentom za suđe, ostavite par minuta, pa komadiće izvucite prstima.

Odeća i tepisi

zvaka

http://www.instructables.com/id/Clean-the-Chewing-Gum-Stains-Easily-from-Your-Clot/

Odeću i cipele ulepljene žvakama najbolje je prvo staviti u zamrzivač na par sati. Posle ćete mnogo lakše skinuti komadiće. Takođe preko majica ili hlača (preko žvakaće gume) možete prvo staviti voštani papir, pa preći par puta preko mrlje zagrejanom peglom.

Kada se žvaka “zakačila” za tepih namažite je puterom od kikirikija i ostavite da deluje par minuta. Nakon toga uz pomoć vlažne krpe pokušajte ukloniti ostatke. Tretman sa ledom takođe možete probati na tepihu.

U borbu sa žvakom najbolje je pozvati u pomoć masnoću, odnosno majonezu, bejbi ulje, obično biljno ulje, pa i maslinovo, margarin i slično.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar