Menu 

Bole vas ramena i vrat od sedenja? Imate bolove u mišićima? Napravite najjednostavniju, ali vrlo efektnu kremu za bolove u mišićima. Tajna je u ljutim papričicama.

Ideju smo pronašli na FreePeople blogu. Ovo je najjednostavnija verzija, ali postoje načini da je upotpunite.

Jalapeno papričice sadrže kapsaicin, sastojak, koji izaziva ljutinu u ustima kada jedete ove papričice. Isti sastojak se najčešće nalazi upravo u kremama za bolne mišiće, koje kupujemo u marketima ili apotekama.

Da biste napravili ovu kremicu sve što vam treba su: jalapeno papričice (trebaće vam samo semenke) i kakao puter.

za bolove u mišićima

Papričice razrežete i izvadite nekoliko semenki. U staklenu teglicu uspite kakao puter i stavite nekoliko jalapeno semenki (5-12 – za početak počnite sa samo 4 do 5 semenki dok ne vidite kako koža podnosi “ljutinu” i “vrućinu”), pa dobro promešajte.

za bolove u mišićimaMešavinom mažite noge i ruke, ako imate upalu mišića, umorna ramena ili bolna leđa. Na koži biste trebali osetiti toplinu, a u mišićima olakšanje.

Ruke operite posle korišćenja kreme i ne dirajte oči, nos ili usta ili druge osetljive delove tela, jer ćete osetiti bolnu vrućinu.

Takođe, u ovu mešavinu možete dodati i kajenske paprike u prahu, kao i eterična ulja peperminta ili eukaliptusa.

Počitajte i kako da napravite

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Kroz sve tekstove o zdravim navikama, jačanju imuniteta i opštem stanju organizma uvek se provlače vitamini i minerali i naglašava se njihova važnost za ljudsko zdravlje. Mi vam danas donosimo detaljan vodič koji će vam...