Menu 

Kurkuma je sigurno jedna od najzdravijih namirnica u prirodi, a sok od korena kurkume možete napraviti na krajnje jednostavan način. Donosimo vam recept i otkrivamo beneficije koje će vaše zdravlje imati od ovog soka.

Recept smo pronašli na Top10homeremedies blogu.

Sve što treba da uradite jeste da očistite korenje kurkume, stavite u sokovnik i ostavite da se procedi sok. Nakon toga skupite sve ostatke i provucite kroz sokovnik još nekoliko puta da izvučete i najmanju kap soka. Na kraju ćete dobiti nešto kao koncentrat soka koji možete čuvati u frižideru najviše tri dana.

Sok od kukrkume napravite tako da u bokal sipate dve kašike isceđenog soka, dodate sok od jednog limuna, dve kašike meda i dve šolje hladne vode, promešajte i pijte tokom dana. Iako je veoma zdrav ovaj sok ne bi trebalo da koriste oni koji imaju kamenje u žuči i kojima je stomak previše osetljiv.

ok

Lekovita svojstva soka od kurkume

Kad ste već napravili sok, onda bi trebalo da znate i koja su njegova lekovita svojstva, a mi ćemo vam naravno sve otkriti.

Ublažava bolove uzrokovane artritisom. Kurkuma sadrži antiupalnu supstancu koja se zove kurkumin koja poseduje i antioksidantska svojstva. Neka istraživanja su pokazala da je ova supstanca delotvornija protiv bolova od lekova koji se prodaju u te svrhe, a za razliku od istih sa sobom ne nosi nikakve nuspojave.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Protiv Alchajmerove bolesti. Alchajmerova bolest je neizlečaiva, ali veruje se da postoje način da se odloži i uspori njen napredak. Jedan od tih načina je svakako kurkuma. Jedan od glavnih uzročnika Alchajmerove bolesti su upalni procesi u organizmu. Kurkuma kao što smo naveli sadrži snažna antiupalna svojstva i ublažava upalu u mozgu te blokira COX-2 enzime koji vode do neuralnih upala. Redovnom konzumacijom soka od kurkume pospešujete protok kiseonika do mozga.

Prevencija kancerogenim obolenjima. Sirova kurkuma može biti potencijalni tretman protiv kancerogenih obolenja. Kurkumin pomaže telu da se oslobodi od slobodnih radikala i smanji oštećenja ćelijskih membrana i DNK. Na taj način se smanjuje rizik od kancerogenih obolenja. Kurkuma može preventivo delovati na razne vrste karcinoma kao što su rak prostate, dojke, pluća, jetre, kože i debelog creva.

Reguliše nivo šećera u krvi. Ovo je veoma važno za sve one koji imaju dijabetes jer je dokazano da sok od kurkume može regulisati nivo šećera u krvi jer potpomaže pravilan rad pankreasa. Da bi sok od kurkume bio još efikasniji u regulisanju šećera u krvi dodajte mu i ¼ kašičice bibera u prahu i pijte jednom dnevno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar