Menu 

Hlor iz bazena može oštetiti vašu kosu, pa, čak, plavoj kosi dati čudan zeleni odsjaj. Sa par saveta i proizvoda iz kućne radinosti možete zaštititi kosu.

Pre plivanja

Pokvasite u potpunosti kosu nehlorisanom vodom. Na ovaj način ćete natopiti kosu, pa ona neće upiti mnogo hlora. Pre plivanja preporučljivo je i da nanesete kokosovo ulje da biste je zaštitili, a ono deluje i kao prirodna krema za sunčanje i, jednim delom, štiti kosu i od UV zraka.

Posle plivanja

Rastvorite 1 kašičicu vitamina C u 2 šolje destilovane vode. Sa tom smesom možete pokvasiti kosu posle kupanja da biste neutralizovali hlor. (Sa istom smesom možete poprskati i telo, da biste zaštitili i kožu. Pročitajte i tekst 3 jednostavna načina da se zaštitite od hlora na kupanju)

I aspirin vam može pomoći. Rastvorite 8 tableta aspirina u toploj vodi. Natopite kosu sa tom mešavinom i ostavite da deluje 15 minuta pre nego je isperete.

U svoj šampon dodajte 1 kašičicu sode bikarbone i operite kosu sa tim odmah posle plivanja da biste sprečili štetu koju hlor nanosi vašoj kosi.

Sa sokom od paradajza možete ukloniti zelenkasti odsjaj sa plave kose, koji je nastao zbog hlorisane vode. Samo posle kupanja, kada dođete kući, kada se budete tuširali nanesite 250 ml čistog soka od paradajza, ostavite da deluje 5 minuta i dobro isperite. Nakon toga kosu perete kao i obično.

Maska za kosu od majoneze

Ukoliko plivate često korisno je i da koristite dobre maske za kosu. Umesto kupovnih probajte sa domaćim. Jaje i ulje su naravno uvek prvi kada su u pitanju maske za kosu iz kućne radinosti. Uz to korisno je i jabukovo sirće za meku kosu, a jaja je hrane proteinima. Sve to možete naći u domaćoj majonezi. (U tekstu Kako je nastala ,,. Možete pronaći recept, a umesto limuna možete slobodno koristiti jabukovo sirće).

I kako to negujete kosu majonezom?

Pokvasite kosu sa toplom vodom. Jednu šolju domaće majoneze stavite u posudicu i prstima umasirajte majonezu u kosu i na teme. Glavu umotajte plastičnom folijom ili starim peškirom i ostavite da deluje 30 minuta. Nakon toga smesu isperite i operite kosu kao i obično.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar