Menu 

Volite cveće, ali mu vrućina smeta? Otkrivamo vam jedan luckast trik kako da vaše cveće u saksijama dugo bude sveže i tokom najvećih vrućina.

Carlee je na svom blogu LadyBirdLn (koji vodi sa sestrom Alyssom) otkrila jedan odličan trik, koji je naučila od svoje majke, kako da sačuvate svoje cvetne ljubimice.za prelepo cveće

Osnova je da stavite dečiju pelenu na dno svake saksije. Na ovaj način vlaga će se duže zadržavati u zemlji i cveću. Pelena postaje kao mali rezervoar, koji čuva vodu za cveće, koje je uzima putem korenja kada mu je potrebno. Na ovaj način ćete manje leti birnuti za cveće.

Evo kako se to radi.

Na dno saksije stavite malo stare suve kore drveta pomešane sa zemljom iz starih saksija. Napravite rupe na peleni da voda može da otiče (ne prevelike). Stavite pelenu u saksiju.

Stavite polovinu zemlje za cveće, koju ste planirali staviti u saksiju, preko pelene. (Zemlju za sađenje cveća najbolje je kombinovati sa starom zemljom, iz starih saksija).

Rasporedite stabljike cveća u saksiju, pa uspite i ostatak zemlje polako. Dodavajte isprva male količine i budite nežni da ne biste polomili stabljičice. Zalijte vodom i izložite vaše ljubimice na osunčana i senovita mesta.

Kako vam se dopada ovaj trik? Šta mislite isplati li se pokušavati?

Pročitajte i Kako da sačuvate vrt za vrijeme velikih vrućina.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Nada Curcic Popovic

    prelepo

  2. Bajunovic Miomir

    genijalno

Napišite komentar