Menu 

U poslednje vreme sve više se priča o tabletici koja bi kod žena probudila seksualnu želju. Da li je to na pomolu vijagra za žene?

O tabletama koje bi na žene imale delovanje baš kao i vijagra na muškarce, se uveliko priča, a poznati su čak i neki sastojci. Jedan od njih je filbanserin koji djeluje na moždane neurotransmitere tako da podiže nivo dopamina i norepinefrina, dve hemikalije povezane sa seksualnošću. Malu roze pilulu je osmislila je kompanija Sprouts Pharmaceutical i prvi put je testirana kao antidepresiv, a kasnije je otkriveno da bi joj namena mogla biti sasvim drugačija.

kontracepcija

Ako ovaj lek odobri asocijacija za kontrolu lekova to će biti prvi lek na tržitu namenjen ženama i povećanju seksualne želje.

Treba napomenuti da je ova asocijacija odbila ovaj lek već dva puta jer se smatra da ženama nije potrebna hemija da bi se seksualno uzbudile, a tu su i nuspojave koje donosi poput vrtoglavice i sniženog krvnog pritiska. S druge strane iz kompanije koja je ovu tabletu izumila kažu da postoje žene sa medicinkim stanjima koja utiču na njihovu seksualnu želju i da bi im ova tableta rešila probleme.

Da li će treći pokušaj biti srećan, ostaje nam da vidimo u skorijoj budućnosti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

Ovo je malo drugačija verzija jela zvanog “bread pudding”, koji smo mi nazvali slatka popara. Ako volite tiramisu ovo je brzi desert za vas.