Menu 

U poslednje vreme sve više se priča o tabletici koja bi kod žena probudila seksualnu želju. Da li je to na pomolu vijagra za žene?

O tabletama koje bi na žene imale delovanje baš kao i vijagra na muškarce, se uveliko priča, a poznati su čak i neki sastojci. Jedan od njih je filbanserin koji djeluje na moždane neurotransmitere tako da podiže nivo dopamina i norepinefrina, dve hemikalije povezane sa seksualnošću. Malu roze pilulu je osmislila je kompanija Sprouts Pharmaceutical i prvi put je testirana kao antidepresiv, a kasnije je otkriveno da bi joj namena mogla biti sasvim drugačija.

kontracepcija

Ako ovaj lek odobri asocijacija za kontrolu lekova to će biti prvi lek na tržitu namenjen ženama i povećanju seksualne želje.

Treba napomenuti da je ova asocijacija odbila ovaj lek već dva puta jer se smatra da ženama nije potrebna hemija da bi se seksualno uzbudile, a tu su i nuspojave koje donosi poput vrtoglavice i sniženog krvnog pritiska. S druge strane iz kompanije koja je ovu tabletu izumila kažu da postoje žene sa medicinkim stanjima koja utiču na njihovu seksualnu želju i da bi im ova tableta rešila probleme.

Da li će treći pokušaj biti srećan, ostaje nam da vidimo u skorijoj budućnosti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar