Menu 

Već duže vreme Svetska zdravstvena organizacija svetuje majkama da svoju decu doje najmanje godinu dana, a najnovija otkrića kažu da razlog tome nije samo jačanje imuniteta već i uticaj na koeficijent inteligencije.

Naime, 1982 godine istraživači su počeli sa praćenjem preko 6000 novorođenih beba, a danas, više od 30 godina kasnije stigla su i neka zaista neverovatna otkrića o uticaju dugoročnog dojenja na decu. Kada su naučnici proučavali tada bebe danas odrasle ljude došli su do zaključka da je dugoročno dojenje povezano sa višim koeficijentom inteligencije.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ipak pre nego odlučite da dete dojite pet godina razmotrite i određene rupe i nedorečenosti ovog istraživanja. Istraživači nisu uzeli u obzir način i uslove u kojima su ti ljudi odrastali koji u svakom slučaju mogu imati uticaj na njihove sadašnje uspehe, možda čak i više od toga koliko su ih majke dojile.

Ipak, eksperti ne odustaju od zaključka da je bitan faktor imalo upravo dojenje. Moramo naglasiti da to nikako ne znači da sve one majke koje iz bilo kog razloga ne mogu ili ne žele svoju decu dojiti duže od godinu dana na kocku stavljaju detetov intelekt kao što ne znači da će deca koja su dojena duže od godinu dana sigurno biti uspešna.

Mi nekako smatramo da je dojenje veoma važno, ali da je prava edukacija i način na koji se posvetite detetovom obrazovanju tokom godina odrastanja ipak mrvicu važnije za budući poslovni uspeh.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar