Menu 

Ako je vežbanje predstavljalo veoma važan deo vašeg života pre nego ste dobili bebu to ne bi trebalo da se promeni ni posle rođenja deteta. Sve što je potrebno je da malko ispretumbate raspored i pronađete vreme za vežbanje.

Sjajna stvar kod vežbanja jeste što pored svih dobrih stvari, koje čini za vaše fizičko zdravlje, pomaže vam da se oslobodite stresa i napetosti, a kad dobijete porodicu to može biti ono „vaše vreme“, koje ne uključuje brigu o mužu i deci, a koje nam svima treba. Ne odričite se vežbanja čak i ako vam ostaje veoma malo slobodnog vremena. Odvojite deset minuta za sebe pre nego ukućani ustanu i krene frka. U početku ćete biti umorni i teško ćete pronalaziti motivaciju, ali kad uđete u rutinu sve će biti lakše. A tu je i LifePress magazin koji će vam pomoći sa nekoliko saveta.

Strategija za vežbanje

Tražite pomoć. Vi ste ta koja većinu vremena radi stvari za druge, e pa vreme je i da vam to vrate. Stavite do znanja vašoj porodici koliko vam je vežbanje bitno. Neka vam muž ili bake uskoče sa čuvanjem dece kad god mogu.

Organizacija. Kao što u svoj planer pišete poslovne sastanke, rođendane, kacelarijske zabave, dečije rođendane, tako upišite i vreme za vežbanje. Odnosite se prema tome kao i prema svakoj drugoj obavezi koja treba da se obavi bez odlaganja. Kao što nećete propustiti sastanak sa šefom nemojte propuštati ni vežbe.

Prihvatite stvarnost. Neće uvek biti lako, to vam svakako ne možemo garantovati. Biće dana kad ćete sve uklapati bez ikakvih problema, a biće i onih kad će vam se činiti da ništa ne stižete. Ako vam je za vežbanje ostalo svega 10 minuta vi vežbajte 10 minuta. Pisali smo o vežbama koje traju punih 7 minuta, probajte ih. Nemojte biti prestrogi prema sebi ako niste uspeli odvojiti preporučenih sat vremena za fizičku aktivnost.

Budite kreativni. Ako vam organizacija nije jača strana i ne stižete otići u teretanu ili na čas fitnesa, neka vam to ne bude izgovor. Uključite svoju decu u vežbanje, trčite, bavite se nekim sportom, tenisom, badmintonom, odbojkom.  Deca vam svakako neće dozvoliti da sedite.

Ovde možete pronaći ideje za jednostavne vežbe koje možete raditi kod kuće.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar