Menu 

Iako većina nas ne voli da im se deca igraju rata, puškama i praćkama mi vam danas predlažemo da zabavite klince i zajedno napravite puškice za ispaljivanje bombona. Dečaci će biti oduševljeni!

Svaki dečak duboko u sebi voli da se igra sa puškicama, lukom i strelama, praćkama,… Umesto da branite svom nestašku „ratoborne“ igre pomozite mu da napravi zabavnu puškicu za ispaljivanje bombona po uzoru na blog Cometogtogetherkids na kome smo ovu ideju pronašli.

Pored toga što je više nego zabavna ovu igračku ćete sasvim jednostavno napraviti.

Potreban materijal:

  • Baloni
  • Plastične čaše
  • Makaze
  • Penasti bomboni/ vunene pufnice za ispaljivanje

Dve obične plastične čaše stavite jednu u drugu, a zatim makazama odrežite dno čaše – oko 1/3.

puskice

Na balonima koje niste naduvali zavežite čvor sa gornje strane i makazamo odrežite 1/3 donjeg dela balona, kao što je prikazano na fotografiji.

puskice2

Nakon toga, razvucite balon i njime zatvorite širi otvor odrzane plastične čaše i to je to! Vreme je za ispaljivanje balona.

puskice3

Neka dete stavi bombon ili vunenu pufnicu u unutrašnjost čaše, zategne koliko god može čvor balona i otpusti.

puškice4

Napomena: penasti bomboni lete puno bolje od pufnica napravljenih od vune. Izbegavajte tvrde bombone koji bi nekog mogli povrediti i ne dozvolite deci da ispucavaju bombone u kući jer ćete teško moći pronaći bombone kasnije, a bomboni po raznim ćoškovima su sjajna pozivnica za mrave.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar